Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Un expert nutriționist ne avertizează cât de periculoase pot fi căpșunile

27 Iul 2020

Un expert în nutriţie ne avertizează cât de periculoase pot fi căpșunile și când.

Nutriționistul Margarita Arzumanian a făcut câteva recomandări despre cum să alegem mai bine căpșunile pentru consum.

Expertul aminteşte că Grupul pentru Mediul Inconjurator, Environmental Working Group, EWG, din SUA, a realizat zeci de mii de teste pentru a descoperi cele mai nocive şi cele mai sănătoase fructe şi legume.

Astfel, căpsunile se numără printre crudităţile cele mai „otrăvite” cu pesticide. Potrivit expertului, atunci când cumpărăm căpşuni, în primul rând, ar trebui să fim foarte atenţi la culoarea fructelor și este preferabil să alegem fructele mai închise la culoare.

Cercetătorii au descoperit că în aceste fructe se regăseşte un pigment natural antocianina, iar fructele de culoare închisă au concentrații mult mai mari de antocianine. Antocianinele au proprietăți anti-cancerigene puternice.

(.......................)

Medicul a spus și că unii fermieri ‘colorează’ căpșunile, cu îngrășăminte speciale pentru a le da un aspect comercial. Aceste fructe devin extrem de periculoase, ele sunt „otrăvite”.

...........................

Află ce detalii trebuie să urmărești ca să știi dacă fructele tale preferate sunt „otrăvite” sau nu

Ultima oră
Alte titluri din: Terapii complementare
5 beneficii ale consumului de seminţe de floarea-soarelui 5 beneficii ale consumului de seminţe de floarea-soarelui
3 alimente care protejează împotriva grăsimii periculoase acumulate pe abdomen 3 alimente care protejează împotriva grăsimii periculoase acumulate pe abdomen
Mai multe titluri din: Terapii complementare
Antena3.ro Superstiţii puternice despre inele şi dragoste. Lidia Fecioru: ”Verigheta nu se păstrează şi nici nu se dă moştenire”
Libertatea.ro A vândut o fată pentru un câine și acum le dă cu tifla oamenilor legii. Incredibil cum își bate joc de polițiștii care nu reușesc să-l găsească
A1.ro O nouă filmare cu Vulpița Veronica! Ce au descoperit fanii: „Să nu vă curenteze, domnilor”
IncomeMagazine.ro Înregistrarea în scop de TVA a societăților din România se complică din nou
Observator.ro Cadavrul unui preot, infectat cu coronavirus, a dispărut de la morga din Carei. Îl îngropase altă familie