Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați: riscuri pe termen lung

04 Oct 2020

Adoptarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați vă va expune la efecte secundare multiple, potrivit unui cercetător polonez.

Acest lucru ar face pacienții mai predispuși să dezvolte boli coronariene, accident vascular cerebral sau cancer.
Adoptarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a combate excesul de greutate nu ar fi lipsită de riscuri. Aceasta este concluzia profesorului polonez Maciej Banach, care și-a prezentat lucrarea cu ocazia congresului Societății Europene de Cardiologie. Studiul său a implicat peste 24.000 de participanți, în medie cu 47 de ani. Forța de muncă era aproape egală, cu 49% bărbați și 51% femei. Voluntarii au fost împărțiți în mai multe grupuri, în funcție de procentul de carbohidrați din dieta lor obișnuită.

Risc crescut de deces prematur
După o monitorizare medie de peste șase ani pentru fiecare participant, datele colectate au evidențiat potențialul rău al unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați. Deci, în comparație cu cei care au urmat dietele cu conținut ridicat de carbohidrați, participanții care au urmat dietele cu conținut scăzut de carbohidrați au avut:

32% mai mult risc de a muri prematur (orice cauză combinată);
51% mai mult risc de a muri de boală coronariană (boală care afectează arterele inimii);
50% mai mult risc de a muri de...................

Citește mai departe AICI

Ultima oră
Alte titluri din: Terapii complementare
De unde cumperi produse naturiste pentru un stil de viata sanatos? De unde cumperi produse naturiste pentru un stil de viata sanatos?
Cum îți poți menține sănătatea cu suplimente alimentare revoluționare, fără substanțe chimice dăunătoare Cum îți poți menține sănătatea cu suplimente alimentare revoluționare, fără substanțe chimice dăunătoare
Mai multe titluri din: Terapii complementare
Antena3.ro Horoscop rune 16-23 mai 2021, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au parte de plimbare, iar Vărsătorii de protecție divină
Libertatea.ro Răsturnare de situație privind renunțarea la mască. Cîțu: S-a produs o confuzie
A1.ro Te cunosc de undeva, 15 mai 2021. Cine a câștigat finala. Adriana Trandafir și Romică Țociu sunt învingătorii sezonului 16
Observator.ro Bătaie între români, pe aeroportul din Luton. Imaginile, filmate și comentate de un alt român