Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați: riscuri pe termen lung

04 Oct 2020

Adoptarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați vă va expune la efecte secundare multiple, potrivit unui cercetător polonez.

Acest lucru ar face pacienții mai predispuși să dezvolte boli coronariene, accident vascular cerebral sau cancer.
Adoptarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a combate excesul de greutate nu ar fi lipsită de riscuri. Aceasta este concluzia profesorului polonez Maciej Banach, care și-a prezentat lucrarea cu ocazia congresului Societății Europene de Cardiologie. Studiul său a implicat peste 24.000 de participanți, în medie cu 47 de ani. Forța de muncă era aproape egală, cu 49% bărbați și 51% femei. Voluntarii au fost împărțiți în mai multe grupuri, în funcție de procentul de carbohidrați din dieta lor obișnuită.

Risc crescut de deces prematur
După o monitorizare medie de peste șase ani pentru fiecare participant, datele colectate au evidențiat potențialul rău al unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați. Deci, în comparație cu cei care au urmat dietele cu conținut ridicat de carbohidrați, participanții care au urmat dietele cu conținut scăzut de carbohidrați au avut:

32% mai mult risc de a muri prematur (orice cauză combinată);
51% mai mult risc de a muri de boală coronariană (boală care afectează arterele inimii);
50% mai mult risc de a muri de...................

Citește mai departe AICI

Ultima oră
Alte titluri din: Terapii complementare
Tratamente milenare: aromaterapia și cromoterapia Tratamente milenare: aromaterapia și cromoterapia
Un spray-insecticid ar putea avea efect asupra noului coronavirus Un spray-insecticid ar putea avea efect asupra noului coronavirus
Mai multe titluri din: Terapii complementare
Antena3.ro Dr. Mihaela Bilic: Vă dau o dietă "în secret". O cură de slăbire care funcționează garantat și veţi fi în formă maximă de Sărbători!
Libertatea.ro Ce profit face clinica renumitului doctor Musta pentru testele Covid pe care le prelucrează la spitalul public unde e șef de secție. Cifrele oficiale
A1.ro Fiul lui Sean Connery, dezvăluiri emoționante despre ultimele clipe din viața tatălui său. Unde a murit celebrul actor
IncomeMagazine.ro Înregistrarea în scop de TVA a societăților din România se complică din nou
Observator.ro O mamă singură care s-a îndrăgostit de un bărbat căsătorit se iubește acum și cu soția lui și s-au mutat împreună