Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cartoful, garant al siguranței alimentare

06 Aug 2020

Rolul pe care cartoful l-a avut în siguranța alimentară, de-a lungul secolelor, în America sau în Europa, ca și peste tot în lume, este de necontestat.

O țară ca Irlanda, de exemplu, a reușit să se ridice o dată cu introducerea culturii de cartof – tot așa cum, din nefericire, bazându-se aproape exclusiv pe cultura cartofului, a înregistrat o perioadă atroce de foamete, în momentul în care recolta de cartofi a fost compromisă. Cu alte cuvinte, este adevărat că, datorită cartofului – care este folosit cu succes atât în alimentație, cât și în industria farmaceutică sau pentru obținerea de combustobil neconvențional – poți să îți asiguri bunăstarea, dar nu trebuie să faci din el alimentul aproape exclusiv al unui grup de populație.

Problema României astăzi o constituie renunțarea la multe dintre soiurile de cartofi care și-au dovedit rezistența la condițiile piedo-climatice din țara noastră (unele dintre ele create chiar, prin selecții succesive, de către specialiștii români) și, în general, micșorarea numărului de varietăți de cartof care se cultivă la noi................

Află mai mult despre istoria și beneficiile nutritive ale cartofului

Ultima oră
Alte titluri din: Terapii complementare
5 beneficii ale consumului de seminţe de floarea-soarelui 5 beneficii ale consumului de seminţe de floarea-soarelui
3 alimente care protejează împotriva grăsimii periculoase acumulate pe abdomen 3 alimente care protejează împotriva grăsimii periculoase acumulate pe abdomen
Mai multe titluri din: Terapii complementare
Antena3.ro Superstiţii puternice despre inele şi dragoste. Lidia Fecioru: ”Verigheta nu se păstrează şi nici nu se dă moştenire”
Libertatea.ro A vândut o fată pentru un câine și acum le dă cu tifla oamenilor legii. Incredibil cum își bate joc de polițiștii care nu reușesc să-l găsească
A1.ro O nouă filmare cu Vulpița Veronica! Ce au descoperit fanii: „Să nu vă curenteze, domnilor”
IncomeMagazine.ro Înregistrarea în scop de TVA a societăților din România se complică din nou
Observator.ro Cadavrul unui preot, infectat cu coronavirus, a dispărut de la morga din Carei. Îl îngropase altă familie