x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de CureVac nu oferă suficientă protecție

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de CureVac nu oferă suficientă protecție

17 Iun 2021   •   10:57
Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de CureVac nu oferă suficientă protecție

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de firma germană de biotehnologie CureVac are o eficiență de numai 47%, în urma unui amplu studiu, scrie AFP. Acesta este dezvoltat pe tehnologia ARN mesager.

"A atins o eficacitate preliminară de 47% împotriva COVID-19, indiferent de gravitatea bolii, şi nu îndeplineşte criteriile statistice de succes prestabilite. Eficacitatea finală ar putea încă să se modifice. Am sperat la rezultate mai solide în analiza intermediară, dar am constatat că este dificil de obţinut o eficacitate ridicată cu această gamă de variante fără precedent. Vom continua studiul până la analiza finală", a spus Franz-Werner Haas, CEO-ul companei.

În prezent se află în desfășurarea faza finală a studiiilor clinice pe scară largă, realizate pe circa 40.000 de voluntari din Europa și America Latină.

134 de cazuri de persoane care s-au infectat au fost analizate, iar 124 au fost secvenţiate pentru a identifica variantele aflate la originea fiecărei infecţii. Într-un singur caz a fost depistată tulpina originală și 57% au fost alte tulpn ale virusului SARS-CoV-2.

Compania a semnat un contract cu Comisia Europeană pentru achiziţionarea a 405 de milioane de doze de vaccin, motiv pentru care intenționa să solicite aprobarea acestuia în luna mai, însă acum termenul se va decala pentru luna august. 

CureVac s-a asociat cu alți doi producători farma, grupul elveţian Novartis şi cel german Bayer, pentru a-şi consolida fazele de producţie a serului.

 

×
Subiecte în articol: curevac