x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un nou tratament pentru COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

Un nou tratament pentru COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

11 Oct 2021   •   19:00
Un nou tratament pentru COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

Un cocktail experimental de medicamente al companiei AstraZeneca pentru tratamentul infecției cu COVID-19 a reușit să reducă manifestările severe sau decesele la pacienții nespitalizați, în cadrul unui studiu în fază avansată, a anunțat luni producătorul britanic de medicamente, citat de Reuters.

Medicamentul, denumit AZD7442, a redus cu 50% riscul de apariție a unei forme severe de COVID-19 sau de deces la pacienții care au avut simptomele timp de șapte zile sau mai puțin.

"O intervenție timpurie cu medicamentul nostru poate oferi o reducere semnificativă a evoluției spre boala severă, cu o protecție continuă timp de peste șase luni", a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al departamentului de cercetare și dezvoltare biofarmaceutică din cadrul AstraZeneca.

Compania va discuta datele cu autoritățile din domeniul sănătății, a adăugat oficialul, fără a da detalii.

AstraZeneca dezvoltă, de asemenea, medicamentul ca terapie pentru a proteja persoanele care nu au un răspuns imunitar suficient de puternic la vaccinurile COVID-19. Compania a solicitat săptămâna trecută autorităților de reglementare din SUA o aprobare de urgență pentru utilizarea sa ca medicament de prevenție.

Mediafax

×
Subiecte în articol: AstraZeneca COVID