x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate OMS: Europenii sunt grav afectați emoțional din cauza pandemiei

OMS: Europenii sunt grav afectați emoțional din cauza pandemiei

06 Oct 2020   •   11:52
OMS: Europenii sunt grav afectați emoțional din cauza pandemiei

Eurpenii sunt grav afectați emoțional de situația generată de pandemia de coronavirus, motiv pentru care autoritățile trebuie să țină cont de reacția oamenilor în privința măsurilor pe care le vor lua, transmite  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP. 

"Pe baza unor date obţinute prin sondaje realizate în ţări din regiune, putem constata, fără surpriză, că oboseala persoanelor intervievate este tot mai mare. Se estimează în prezent că ea a ajuns la peste 60% în unele cazuri.

Costul a fost extraordinar şi ne-a epuizat pe toţi, indiferent unde trăim şi ce facem. În astfel de circumstanţe, este uşor şi firesc să te simţi apatic şi demotivat"", a declarat Hans Kluge, directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge.

Acesta a făcut referire la sacrificiile pe care europenilor din ultimele 8 luni și recomandă guvernelor să colaboreze cu cetățenii pentru a putea face față infecției cu COVID-19.

OMS Europa include 53 de ţări, unde s-au înregistrat peste 6,2 milioane de infecții cu virusul SARS-CoV-2, din care 241.000 de decese

×
Subiecte în articol: oms COVID coronavirus europa