x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Disprosopia (caz rar), descoperită la o fetiță cu două guri și trei limbi

Disprosopia (caz rar), descoperită la o fetiță cu două guri și trei limbi

08 Iun 2020   •   08:12
Disprosopia (caz rar), descoperită la o fetiță cu două guri și trei limbi

Recent, s-a născut o fetiță cu o anomalie extrem de rară - ea are două guri și trei limbi. Boala se numește „disprosopie” și s-au semnata doar 35 de cazuri, în ultimul secol.

Acest caz înfricoșător este semnalat în prestigioasa revistă medicală BMJ Journals (British Medical Journal), înscrisă în una dintre cele mai importante baze de date științifice de pe planetă, Web of Science.

Dispropria detectată la ecograf

În timpul ecografiei din a treia lună de sarcină, medicii au observat că fătul avea o umflătură pe partea dreaptă a feței. Având în vedere imaginile, profesioniștii au susținut că fetița avea un chist, o tumoare, un teratom sau chiar o displazie fibroasă (tulburare osoasă congenitală caracterizată prin înlocuirea osului normal cu țesut fibros mai fragil).

În sfârșit, la nașterea fetiței, echipa medicală a descoperit adevărata natură a masei vizibilă în timpul scanării cu ultrasunete. Era o a doua gură, care măsoară între 1 și 2 cm.

Acest defect din naștere se numește: diprosopie sau duplicare craniofacială și se caracterizează printr-o duplicare a anumitor părți ale feței.

În urma unei tomografii efectuate când fetița avea două săptămâni, medicii au descoperit existența.............

Citește mai departe AICI

×