x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pregătirea pentru montarea unui implant dentar

Pregătirea pentru montarea unui implant dentar

02 Iun 2021   •   15:56
Pregătirea pentru montarea unui implant dentar

O procedură de implant dentar se efectuează prin introducerea unor rădăcini artificiale ale dinților. Aceste implanturi se leagă de osul maxilarului, permițând medicului dentist sau chirurgului oral să plaseze dinți de înlocuire numiți coroane.

Implanturile dentare pot fi o opțiune dacă aveți unul sau mai mulți dinți permanenți lipsă. Sunt făcute să arate, să se simtă și să funcționeze ca dinții tăi naturali.

Ce este o procedură de implant dentar?

O procedură de implant dentar este o intervenție chirurgicală ambulatorie. Implantul este fabricat din titan și alte materiale care se fuzionează cu osul maxilarului și imită rădăcina unui dinte. Această rădăcină artificială permite dentistului să vă asigure dinții de înlocuire, astfel încât să se simtă stabili și să se amestece cu dinții din jur.

Obținerea implanturilor dentare necesită mai multe întâlniri, inclusiv o consultație, o întâlnire pentru plasarea implantului și alta pentru a atașa dinții noi.

Contraindicații

Copiii aflați în creștere ar putea să nu poată obține un implant dentar până când creșterea și dezvoltarea maxilarului lor este completă. Persoanele cu boli cronice, cum ar fi diabetul sau leucemia, pot să nu fie candidați buni pentru implanturile dentare, deoarece aceste condiții pot interfera cu vindecarea după operație.

Dacă fumați, medicul dentist poate să nu vă recomande o intervenție chirurgicală, deoarece fumatul poate încetini vindecarea.

Discutați cu medicul dentist despre istoricul medical și obiceiurile de viață pentru a vă asigura că sunteți un candidat bun pentru procedură.

Scopul unui implant dentar

Un implant dentar DentoCare poate înlocui unul sau mai mulți dinți permanenți care au fost pierduți din cauza unei vătămări, a unei boli ale gingiilor, a cariilor dentare sau a unei infecții.

Vor discuta cu dvs. dacă aveți suficient spațiu și os în zona dintelui lipsă pentru procedură. Dacă dintele dvs. lipsește pentru o vreme, este posibil să aveți pierderi osoase și este posibil să aveți nevoie de o grefă osoasă înainte de a putea continua operația de implant dentar.

Cum să vă pregătiți

Înainte de procedură, veți vedea medicul dentist pentru o consultație inițială. Medicul dentist vă va oferi o examinare cuprinzătoare. Ei vor face raze X și vor discuta cu dvs. despre opțiunile existente pentru a dezvolta un plan pentru operația implantului.

Odată ce ați dezvoltat un plan și ați stabilit că aveți o stare bună de sănătate, vă vor programa la operație. Dacă medicul dentist recomandă sedarea pentru procedură, va trebui să aranjați ca cineva să vă aducă acasă în acea zi.

Locație

O procedură de implant dentar se face de obicei la un cabinet stomatologic și este efectuată de o echipă de profesioniști instruiți în chirurgia orală și în stomatologia restaurativă.

Mâncare și băutură

Dacă aveți anestezie locală, puteți mânca o masă ușoară cu câteva ore înainte de procedură. Dacă procedura se va face sub sedare, vi se va recomanda să nu mâncați nimic după miezul nopții în seara dinaintea operației pentru a vă asigura că stomacul este gol.

Medicamente

Medicul dentist vă poate prescrie antibiotice pentru câteva zile înainte de intervenția chirurgicală pentru a preveni eșecurile precoce ale implantului.

Modificări ale stilului de viață pre-operație

Fumatul poate reduce succesul implanturilor dentare, deoarece poate încetini vindecarea. Dacă fumați, discutați cu medicul dentist dacă ar trebui să primiți implanturi dentare.

La ce să ne așteptăm în timpul procedurii

Procedura de implant dentar are loc în mai multe întâlniri care sunt, de obicei, la distanță de câteva luni. În prima fază, plasarea chirurgicală a implantului, gura va fi complet amorțită cu anestezie locală sau vi se va administra sedare IV, astfel încât să nu simțiți nici o durere sau disconfort.

Se face o incizie în gingiile dvs. pentru a plasa implantul rădăcinii dintelui în osul maxilarului în locul dinților lipsă. Odată ce implantul este plasat, dentistul închide gingiile peste implant, astfel încât acesta să rămână acoperit.

Vă veți recupera acasă și veți reveni probabil pentru a doua fază a procedurii în câteva luni. Acest lucru oferă suficient timp pentru ca osul să crească în jurul implantului, făcându-l suficient de puternic pentru a rămâne pe loc. Acest proces se numește osteointegrare, adică titanul se combină cu osul.

Fiecare pacient se vindecă diferit, deci poate dura până la șase luni înainte ca dinții de înlocuire să poată fi plasați. În unele cazuri, un pacient poate avea totul plasat într-o singură întâlnire.

Odată ce dentistul stabilește că implantul este sigur, o piesă de legătură numită bont este plasată peste porțiunea de post a implantului. Aceasta este partea care va ține noul dinte.

Când gingiile se vindecă, medicul dentist va face impresii ale dinților și va crea un dinte de înlocuire personalizat, numit și coroană. Coroana este apoi atașată la bont.

Recuperare

Dacă medicul dentist folosește sedare IV, vă veți simți puțin amețit timp de câteva ore. Asigurați-vă că aranjați ca cineva să vă conducă acasă după procedură.

După ce implanturile sunt plasate, este posibil să vă confruntați cu vânătăi, umflături, sângerări minore și durere. Este posibil să vi se recomande să mâncați alimente moi, alimente reci și supă caldă în timp ce vă vindecați. Pentru a ajuta la orice durere, medicul dentist vă va sugera probabil medicamente fără prescripție medicală, inclusiv Advil (ibuprofen)

Îngrijire pe termen lung

Implanturile dentare necesită de obicei aceeași igienă dentară ca și dinții obișnuiți. Pentru a le menține sănătoși, spălați-vă dinții de două ori pe zi, folosiți ața dentară și consultați medicul dentist pentru întâlniri regulate de urmărire. Implanturile dentare nu prezintă carii dentare, dar pot fi afectate de boala parodontală, deci este important să practicați o bună îngrijire dentară.

 

Dacă sunteți interesat să obțineți un implant dentar, discutați cu medicul dentist din cadrul Dentocare București. Timpul implicat pentru procedură poate varia de la o persoană la alta, în funcție de structura gurii și de sănătatea ta. Medicul dentist vă poate informa dacă sunteți un candidat bun și vă poate ajuta să stabiliți un plan de îngrijire potrivit pentru dvs.

×
Subiecte în articol: implant dentar