x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Soluție pentru disfuncția erectilă: o proteză capabilă să declanșeze erecția

Soluție pentru disfuncția erectilă: o proteză capabilă să declanșeze erecția

04 Oct 2020   •   10:59
Soluție pentru disfuncția erectilă: o proteză capabilă să declanșeze erecția

După un accident sau un accident vascular cerebral, unii bărbați nu mai pot avea erecție. Asta se poate remedia, însă, datorită unei proteze dezvoltate de un start-up elvețian.

A avea o erecție nu este o problemă, pentru majoritatea bărbaților. Dar devine una pentru cei cu leziuni ale creierului sau ale coloanei vertebrale. Ei ar putea găsi o viață sexuală împlinită astăzi, datorită unei proteze dezvoltate de un startup elvețian.

Această neuroproteză, numită CaverStim, este „conectată” și capabilă să provoace erecții „la cerere”. Comphya și Ecole de Polytechnique Fédérale de Lausanne (Elveția) sunt firma și universitatea cărora le datorăm acest progres în tratamentul disfuncției erectile. O nouă tehnologie care ar putea schimba viața acestor bărbați.

Totul începe de la cercetările efectuate la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Lausanne (EPFL), care vizează neurostimularea nervilor. Echipa profesorului Nikolaos Stergiopulos a reușit să dezvolte plasturi flexibili, acoperiți cu electrozi, care să fie implantați în zona pelviană.

100% succes, doar apăsând butonul de pe telecomandă. Cum?

................

Află detalii AICI

×