x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Fisurile anale - simptome și tratament

Fisurile anale - simptome și tratament

04 Oct 2020   •   11:08
Fisurile anale - simptome și tratament

Fisura anală nu este nici rară, nici gravă. Dar această leziune a anusului este foarte neplăcută și, prin urmare, trebuie tratată rapid ... Chiar dacă nu este ușor să discutați asta cu medicul dv.!

Care sunt simptomele unei fisuri anale?

Primul simptom este durerea care apare în trei etape: 1) Durerea, uneori foarte puternică, atunci când eliminați conținutul intestinelor; 2) Durerea dispare apoi câteva minute; 3) Apoi, se reia, uneori durând câteva ore.

O fisură anală poate sângera și, în acest caz, apare o cantitate mică de sânge pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă.

Cum faci diferența dintre fisuri anale și hemoroizi?

Simptomele sunt relativ similare; dar durerea este mai puternică în cazul fisurii anale. Ce se întâmplă? Pielea de pe anus s-a rupt și a apărut o mică, superficială fisură. Nu este foarte mare, de obicei între 1 și 2 centimetri, dar este dureroasă. De cele mai multe ori, fisura anală se formează în partea din spate a anusului sau, eventual, în partea din față (mai des, la femei).

Cauzele fisurii anale nu sunt încă pe deplin înțelese. Uneori este pur și simplu cauzată de o vătămare, după scaune deosebit de dure, din cauza constipației. Se știe, de asemenea, că persoanele care suferă de fisuri anale tind să aibă mușchii anusului mai strânși decât alții, chiar și în repaus. Acest spasm permanent scade alimentarea cu sânge a zonei, ceea ce împiedică vindecarea pielii și încurajează formarea fisurilor.

Fisuri anale - cum le tratezi?

..................

Citește mai departe AICI

×