x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cercetătorii au descoperit „liderul” florei intestinale. E impresionant ce poate face!

Cercetătorii au descoperit „liderul” florei intestinale. E impresionant ce poate face!

04 Oct 2020   •   23:08
Cercetătorii au descoperit „liderul” florei intestinale. E impresionant ce poate face!

Bacteriile bune care „locuiesc” în intestinele noastre au un „lider”: anticorpul IgA. Cercetătorii francezi au arătat că, fără acesta, apărarea noastră imunitară este mult mai puțin eficientă ...

Sute de miliarde de bacterii locuiesc în intestinele noastre. Majoritatea fără să ne îmbolnăvească. Dimpotrivă, unele sunt responsabile pentru protejarea noastră împotriva infecțiilor. Dar cine le conduce?
O echipă de cercetători de la Inserm crede că are răspunsul la această întrebare. Conform rezultatelor sale, publicate în Science Translational Medicine, este vorba despre un anticorp care joacă rolul de „lider”.

Un impact asupra greutății
Anticorpul în cauză se numește IgA. După cum arată cercetările efectuate pe șoareci, acesta ocupă un loc cheie în corpul nostru. În primul rând, împiedică diferitele noastre microbiotase să se „amestece”: flora orală rămâne în gură, flora intestinală în tractul nostru digestiv.

Dar asta nu este tot. Acțiunile lui sunt uimitoare! Anticorpul IgA...............

Află mai multe detalii impresionante AICI

 

×