x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tot ce trebuie să știi despre tratamentul de îndreptare a dinților cu ajutorul aparatului dentar invizibil invisalign®

Tot ce trebuie să știi despre tratamentul de îndreptare a dinților cu ajutorul aparatului dentar invizibil invisalign®

04 Dec 2020   •   15:45
Tot ce trebuie să știi despre tratamentul de îndreptare a dinților cu ajutorul aparatului dentar invizibil invisalign®

Atunci când vine vorba despre a obține un zâmbet impecabil prin îndreptarea dinților, tot mai mulți pacienți sunt interesați de aparate dentare estetice, aproape insesizabile de către cei din jur.

 Desigur, adulții cu un stil de viață activ caută ca alternativă la clasicele aparate ortodontice cu brackets o alternativă discretă, chiar invizibilă ochiului interlocutorului, dar care să ofere aceleași rezultate funcționale și estetice.

Așadar, în cazul în care ai ajuns aici pentru că și tu ești în căutarea unui tratament dentar modern de îndreptare a dinților, care să îmbine latura funcțională cu cea estetică, medicii ortodonți din toată lumea îți oferă ca recomandare aparatul dentar invizibil invisalign®.

Considerat inovație în ortodonția mondială modernă, un aparat dentar invisalign® este un aparat dentar detașabil, 100% personalizat și cu rezultate spectaculoase într-o perioadă redusă comparativ cu un tratament ortodontic clasic.

Mărturie rezultatelor extraordinare obținute stau cei 9 milioane de pacienți care au finalizat cu succes tratamentul ortodontic cu alignerele invisalign®.

Invisalign nu este doar unul dintre cele mai moderne tratamente de îndreptare a dinților, ci și o alternativă invizibilă pentru aparatele dentare cu brackeți, oferind pacienților rezultate predictibile ale tratamentul și o monitorizare precisă în orice etapă a redresării ortodontice s-ar afla.

De asemenea, datorită faptului că este 100% personalizat și utilizează tehnologie de ultimă generație, aparatul dentar invisalign® poate fi utilizat cu success atât în cazurile minore de poziționare incorectă a dinților pe arcadă, cât și în cazurile severe de redresare ortodontică.

Aparatul invisalign® poate fi recomandat pentru o serie de afecțiuni ortodontice precum treme și diasteme (adică spații interdentare mari), înghesuire dentară sau ocluzii adânci, inverse, încrucușate și deschise.

 

Cum arată un aparat dentar invisalign®?

Alignerele invisalign® au structura unei gutiere transparente și permite corectarea problemelor de aliniere a dinților fără a crea disconfort – iar acest lucru este posibil tocmai pentru că nu are în componență brackeți și sârme.

De asemenea, fiind realizat dintr-un material moale și transparent, nu conține metale, ceea ce îl face 100% metal free și sigur.

Top beneficii ale purtării unui aparat dentar invisalign®

Pentru că este confortabil, comod și simplu de purtat, invisalign® nu produce leziuni la nivelul mucoasei bucale și al limbii (așa cum se întâmplă, uneori, în cazul aparatelor cu brackeți).

Tot la capitolul avantaje intră și igienizarea zilnică acasă: invisalign® este simplu de igienizat, iar igiena dentară este foarte ușor de realizat (fiind vorba de un aparat ortodontic mobil, pacientul poate îndepărta aparatul la fiecare periaj), realizând o igienizare corectă acasă, utlizând atât perițua și pasta de dinți, cât și metodele auxiliare de igienizare (ața dentară, apa de gură).

În plus, nu vine la pachet cu restricții alimentare (pacientul poate mușca fără nicio grijă din alimente mai dure (mere, morcovi, chiar și alune), singura condiție fiind aceea de a se spăla pe dinți după ce le consumă, pentru a putea evita depunerea zaharurilor sub gutiere și formarea cariilor).

De asemenea, pentru că se mulează perfect pe dinți și are un volum mai mic față de un aparat dentar clasic, dicția nu va fi afectată pe timpul purtării alignerelor.

Iar dacă ne întorcem la ideea de confort, gutierele transparente invisalign® nu numai că sunt confecționate dintr-un material transparent, dar țesuturile învecinate nu sunt în pericol de leziuni pentru că acest tip de aparat dentar invizibil este perfect adaptat suprafeței dentare.

Mobil, ușor de purtat, personalizat, confortabil, fără restricții alimentare și aproape imposibil de observat, aparatul dentar invisalign® este atât de inovator încât îți va indica singur dacă l-ai purtat suficient de mult pe parcursul unei zile, însă acesta este un aspect despre care îți va oferi mai multe detalii medicul ortodont.

Cum este realizat aparatul dentar invisalign®?

Iar dacă te întrebi care e procedura... nimic mai simplu! Medicul va începe prin a lua amprente digitale ale dinților tăi și va realiza un set de investigații radiologice și de măsurători, după care va trimite mulajele în Statele Unite, pentru că doar acolo există singurul laborator specializat în tehnica Invisalign.

Ulterior, specialiștii laboratorului din Statele Unite vor crea, cu ajutorul unei tehnologii 3D speciale, un set personalizat de gutiere transparente, pentru fiecare etapă a tratamentului. Astfel, vei primi toate gutierele personalizate, iar medicul îți va indica purtarea lor în funcție de evoluția tratamentului.

Odată ajuns în România setul personalizat de gutiere, tratamentul cu aparat dentar Invisalign poate începe! Este atât de simplu și de predictibil!

În funcție de progres, medicul va recomanda schimbarea gutierelor la intervale de aproximativ două săptămâni, până în momentul în care dinții tăi vor ajunge în poziția corectă.

În concluzie, tratamentul cu Invisalign este mai mult decât ortodonție, este ortodonție digitală la cel mai înalt nivel, care nu numai că nu afectează calitatea vieții, ci te ajută să continui să zâmbești în continuare fără teamă.

 

DENT ESTET – clinică platinum invisalign®

Grupul de clinici DENT ESTET deține titulatura de clinică platinum invisalign®. Printre beneficiile de a urma un tratament ortodontic cu alignere Invisalign într-o clinică acreditată, enumerăm: garanția unor rezultate predictibile validate de experiență vastă în ortodonție invizibilă și a numeroaselor cazuri de redresare ortodontică tratate cu succes, tot procesul de invisatigații și tratament se realizează digitalizat, astfel încât este redusă la 0 eroarea umană.

 

 

×