x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Picioare frumoase și îngrijite: trucuri utile pentru a avea grijă de tine în fiecare zi

Picioare frumoase și îngrijite: trucuri utile pentru a avea grijă de tine în fiecare zi

23 Feb 2021   •   12:17
Picioare frumoase și îngrijite: trucuri utile pentru a avea grijă de tine în fiecare zi
Sursa foto: Sursă foto: BalanceFormCreative/ Shutterstock

Picioarele te ajută să te miști prin lume și să stai în picioare câte o zi întreagă. Cu toate acestea, se întâmplă, adesea, ca ele să primească cea mai puțină atenție.

Îngrijirea picioarelor nu este un lux, ci o necesitate, iar modul în care ai grijă de ele te poate ajuta să ai un stil de viață activ, să fii energic și să te simți bine în pielea ta. Pe de altă parte, neglijarea lor poate duce la apariția unor probleme de sănătate grave.

Un studiu din 2014 a arătat că opt din zece americani au avut o problemă a piciorului. În funcție de durerea resimțită și de perioada în care este afectat piciorul, calitatea vieții și sănătatea sunt afectate. De aceea, în momentul în care simți o durere mică sau observi o iritație, este bine să mergi la medic, pentru a identifica problema și pentru a o trata.

Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva metode prin care poți avea grijă de picioarele tale în fiecare zi.

Alege încălțămintea adecvată

Una dintre cele mai importante măsuri pe care le poți lua pentru a avea grijă de picioarele tale este să alegi încălțămintea adecvată pentru stilul tău de viață și pentru temperaturile de afară. Pantofii, ghetele și cizmele de calitate te protejează împotriva frigului și a umidității și îți oferă confortul de care ai nevoie pentru a te putea deplasa fără probleme. De pildă, în sezonul rece, poți alege cizme de iarna de la Deichmann, cu talpă etanșă și cusături fixe, care să nu permită apei și frigului să pătrundă. De asemenea, dacă ești o fire sportivă, alege încălțămintea adecvată activității fizice pe care o întreprinzi. Nu în ultimul rând, ține cont de măsura care ți se potrivește și alege doar tenișii ori pantofii care îți conferă lejeritate.

Hidratează picioarele în mod constant

Vremea, încălțămintea și perioada în care stai în picioare pot să îți afecteze talpa, care devine aspră și crăpată. Dacă problema este intensă, este indicat să consulți un specialist în podiatrie ori un dermatolog, pentru a obține un tratament adecvat nevoilor tale. Însă, de cele mai multe ori, poți avea grijă singur de talpa piciorului. În primul rând, tampoanele medicinale pentru călcâie sau șosetele exfoliante înmoaie calusurile în timpul mersului și astfel te ajută să ai picioare frumoase din nou. Folosește cremă hidratantă după fiecare spălare și vei ajunge, curând, să scapi de pielea dură de pe călcâie.

Acordă atenție unghiilor picioarelor

Pedichiura este la fel de importantă ca manichiura și nu doar pentru că te ajută ai unghii frumoase, ci și să îți menții picioarele sănătoase. Tehnica curățării și îngrijirii unghiilor de la picioare este vitală. Tăierea neatentă și fără îndemânare a unghiilor și înlăturarea necorespunzătoare a cuticulelor poate cauza infecții și unghii încarnate, ce pot necesita intervenții chirurgicale. A-ți face pedichiura în mod constant și cu atenție înseamnă mai mult decât a avea unghii frumoase, este de fapt o modalitate de a avea picioare sănătoase.

Cu toate că picioarele sunt, de multe ori, ignorate când vine vorba de îngrijirea lor, este important să conștientizezi că așa cum ai grijă de alimentație, pentru a-ți proteja stomacul sau inima, așa cum te preocupi să faci sport, pentru a te menține în formă fizică și mintală bună, tot așa trebuie să acorzi atenție și picioarelor, astfel încât să te simți confortabil și să împiedici dezvoltarea unor probleme de sănătate.

 

 

×