x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer

Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer

28 Iul 2020   •   10:29
Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer

Dacă partenerul dvs. este un optimist, prin natura lui, nu numai că vă ajută să vedeți partea frumoasă a vieții, dar vă protejează și de boala Alzheimer, potrivit unui studiu al Universității din Michigan.

45.000 de cupluri și 8 ani de studiu

Îmbătrânirea alături de un optimist ar ajuta la eliminarea problemelor de sănătate, în special a bolii Alzheimer. Este ceea ce au relevat cercetătorii americani, după ce au urmărit aproape 45.000 de cupluri heterosexuale, timp de 8 ani. După ce au măsurat optimismul participanților și au evaluat funcțiile cognitive, la fiecare doi ani, oamenii de știință au descoperit o legătură potențială între a fi căsătorit cu cineva pozitiv și debutul ulterior al demenței și al altor afecțiuni ale creierului.

Voia bună și încrederea, aliații sănătății

William Chopik, profesor asistent de psihologie și coautor al studiului, explică „Petrecem mult timp cu partenerii noștri” și continuă „ei ne pot încuraja să facem exerciții fizice, să mâncăm mai sănătos sau să ne reamintească să luăm Medicamentele noastre. Când partenerul dvs. este optimist și sănătos, asta aduce beneficii similare pentru propria viață. Împreună, cu voie bună, aveți un viitor mai luminos, trăind mai mult și evitând bolile cognitive”. Într-adevăr, a trăi alături de cineva pozitiv, activ și fericit ar ajuta la adoptarea (și menținerea) obiceiurilor mai sănătoase, cum ar fi jocurile minții, sportul și mâncarea sănătoasă. Multe studii anterioare au arătat deja că dacă renunțați la fumat sau începeți să faceți exerciții fizice, soțul/ soția dvs. este mai probabil să facă același lucru după aceea. Stilul de viață joacă un rol important în prevenirea demenței și a bolii Alzheimer. „Optimiștii dau un exemplu, iar partenerii le lor urmează exemplul„, a concluzionat expertul.

Ce trebuie să faci pentru a fenta boala?

.................

Citește mai departe AICI

×