x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depășit pe Messi și Ronaldo

Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depășit pe Messi și Ronaldo

13 Mai 2021   •   08:50
Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depășit pe Messi și Ronaldo

Luptătorul de MMA, irlandezul Conor McGregor, a fost desemnat pentru prima dată în carieră cel mai bine plătit sportiv al planetei, conform celor de la Forbes, după ce a acumulat 180 milioane de dolari americani în ultimul an. Dak Prescott și LeBron James au prins top 5, după Messi și Ronaldo.

În perioada de 12 luni, care s-a încheiat la 1 mai 2021, luptătorul irlandez MMA McGregor a câștigat 180 de milioane de dolari, o cifră despre care Forbes susține că include 158 milioane de dolari din acțiuni și din recenta vânzare a pachetului majoritar al mărcii sale de whisky .

El a câștigat doar 22 de milioane de dolari din participarea în competițiile de arte marțiale mixte, el pierzând anul acesta, în ianuarie meciul revanșă împotriva lui Dustin Poirier.

Este prima oară când sportivul de 32 de ani ocupă locul 1 în topul Forbes și a doua sa apariție în top 10. McGregor a mai ocupat locul 4, cu 99 milioane de dolari, în 2018, după confruntarea cu Floyd Mayweather.

McGregor a susținut recent că a purtat discuții pentru cumpărarea de acțiuni la clubul de fotbal Celtic Glasgow, de la acționarul principal Dermot Desmond, adăugând că ar putea face „lucruri mari pentru club”. El amai afirmat că îi place Manchester United și s-a arătat interesat să investească la clubul englez.

Atacantul Barcelonei și al naționalei Argentinei, Leo Messi, este al doilea n top, stabilind un record ca fotbalist, el realizând cele mai mari venituri în acest sport, adăugându-și în conturi 130 de milioane de dolari. Portughezul Cristiano Ronaldo a câștigat 120 de milioane de dolari, cu care ocupă locul trei în top 10 cei mai bine plătiți sportivi.

Locul 4 în top îi revine jucătorului de fotbal american, quarterback-ul NFL Dak Prescott, de la Dallas Cowboys, cu 107,5 milioane dolari.

De patru ori campion în NBA, LeBron James încheie top 5 cu 96,5 milioane dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: conor mcgregor