x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cum să îți valorifici timpul atunci când ai un stil de viață alert

Cum să îți valorifici timpul atunci când ai un stil de viață alert

04 Noi 2020   •   12:46
Cum să îți valorifici timpul atunci când ai un stil de viață alert

Se spune că timpul înseamnă bani. Această expresie subliniază cât de importantă este fiecare clipă pe care o ai la dispoziție. În prezent, când stilul de viață e din ce în ce mai alert, iar stresul își face des apariția, orice secundă câștigată reprezintă un avantaj, implicit un moment de relaxare binevenit. De aceea, indicat ar fi să-ți valorifici timpul astfel încât să dai randamentul maxim pe parcursul zilei și să obții și răgazul de care ai atâta nevoie.

 

Deci, iată câteva modalități care te-ar putea ajuta să îți atingi obiectivul.

Apelează la firmele specializate

Dacă nu ai timp să gătești sau pur și simplu nu te pasionează această activitate, comandă mâncare. Poți opta pentru un meniu pe care să îl primești pe parcursul întregii săptămâni sau doar atunci când ai nevoie, în anumite zile. De asemenea, după o zi grea de muncă poate nu mai ai energia necesară să faci curat în locuință și îți dorești să te relaxezi. Drept urmare, poți apela la serviciile unei firme de curățenie.

Tehnologia, un ajutor de nădejde

Totuși, dacă nu vrei să ceri ajutorul unei firme de curățenie, investește-ți banii într-un aspirator robot. Acesta va face toată treaba pentru tine, fără să miști un deget. În plus, dacă folosești telefonul cât e ziua de lungă, deci riști ca bateria să ți se descarce, ți-ar fi de folos un incarcator wireless de calitate. În felul acesta reduci numărul de cabluri, iar timpul de încărcare al gadget-ului se reduce considerabil, deci vei câștiga timp prețios. Pe de altă parte, dacă ai o familie numeroasă, iar chiuveta e ticsită cu veselă, nu ți-ar strica o mașină de spălat vase. Tehnologia îți oferă oportunitatea de a câștiga răgazul de care ai nevoie.

Cere ajutorul familiei și prietenilor

Când simți că activitățile de zi cu zi te copleșesc, cere ajutorul familiei sau al prietenilor. În cazul în care ești părinte și vrei să-ți petreci weekendul în liniște, doar tu cu tine, sau să îți rezolvi problemele urgente, ai putea să apelezi la părinți sau la bunici să aibă grijă de copil. Pe de altă parte, dacă ți-ai plănuit de foarte multă vreme o vacanță, iar singurul impediment este faptul că nu ai cu cine să-ți lași animalul de companie, apelează cu încredere la prieteni.

Folosește cel mai rapid mijloc de transport

În cazul în care pierzi foarte mult timp în trafic, mai ales dacă locuiești într-un oraș aglomerat, ar fi util să renunți la mașina personală atunci când nu ai o urgență. În loc să conduci ca să ajungi și să pleci de la job, folosește mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, dacă vrei să te strecori în trafic, te-ar putea ajuta un scuter. De asemenea, atunci când condițiile meteo sunt favorabile, bicicleta sau trotineta este tot ce ai nevoie ca să ajungi numaidecât la muncă sau la o programare importantă. În felul acesta vei economisi timp prețios, nu vei întârzia și vei face mișcare, câștigând un plus pentru sănătate.

 

Indiferent cât de aglomerat și alert este stilul tău de viață, mereu vor exista soluții prin intermediul cărora să câștigi timp liber. Indicat ar fi să ai un program zilnic bine pus la punct și să îți setezi prioritățile. Vezi ce activități pot fi amânate, decalate sau la care poți renunța, fie definitiv, fie parțial. Apelează la firmele specializate, cere ajutorul familiei și al prietenilor, investește în tehnologia care îți ușurează viața. În plus, ai putea să împuști doi iepuri dintr-o lovitură și să lucrezi în paralel la anumite task-uri și proiecte. Chiar dacă efortul va fi unul mai intens, te vei bucura de mai mult timp liber.

 

Sursă foto: unsplash.com

 

×