x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta

Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta

05 Mar 2021   •   11:50
Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta

Totul în jurul nostru ne trimite semnale, pe care noi le recepționăm într-un anumit fel. De fapt, nu putem trăi fără a comunica, iar acest lucru nu se referă doar la vorbirea articulată, ci și la limbajul non-verbal. Potrivit specialiștilor în domeniu, de fapt, în realitate, interlocutorul poate afla mult mai multe despre personalitatea noastră doar privind cu atenție la unele detalii: mimică și gestică, felul de a ne îmbrăca, a ne pieptăna și multe altele. Sună foarte interesant, așa că am reușit să-ți stârnim curiozitatea. De aceea, ce zici de o mică provocare: știai că modul în care alegi să porți geanta îi poate oferi interlocutorului tău multe informații despre tine? Zâmbești neîncrezătoare? Hai mai bine să vedem exact despre ce este vorba, iar la final să vedem cine are dreptate.

 

Legătura dintre gențile de damă și felul de a fi

 

Chiar dacă nu crezi, Patti Wood, o americancă expert în psihologie a demonstrat din plin că există o strânsă legătură între modul în care femeile poartă poșetele sau gențile, și personalitatea lor. De fapt, experta de peste Ocean a fost atât de meticuloasă încât a scris o întreagă carte despre aceasta, așa că… înclinăm să îi dăm dreptate.

 

Geanta atârnată pe braț

 

Fără îndoială că geanta este acel accesoriu feminin care nu lipsește din dulapul niciunei reprezentante a sexului frumos. Este imposibil și ca o femeie să intre într-un magazin de genți piele damă și să nu găsească măcar un model pe placul lor. Chiar și cele care sunt adevărate fashioniste, așa că sunt ceva mai pretențioase la acest capitol, nu vor avea ceva de comentat. Dar pentru că tot am amintit de acele urmașe ale Evei pasionate de modă și tot ceea ce presupune ea, experta noastră este de părere că ele vor purta mereu geanta atârnată pe braț. Ele își doresc să fie mereu admirate, să aibă un look elegant, iar treburile casnice nu sunt pentru ele. În replică, cele care nu dau importanță modului în care își țin poșeta și aceasta se ”pierde” prin mulțimea de sacoșe și bagaje, acestea sunt mereu gata să se sacrifice pentru ceilalți, iar familia este foarte importantă pentru ele.

 

Femeile sigure pe ele țin geanta precum o servietă

 

Sunt multe femei care sunt sigure pe ele și nu pierd niciun prilej de a le demonstra și celor din jur acest lucru. Așadar, dacă printre cunoștințele tale ai pe cineva care își ține geanta precum o servietă, ai parte de o femeie cu o personalitate puternică, una care adoră să aibă ultimul cuvânt, și este convinsă că dreptatea este de partea ei, indiferent de context. De asemenea, adoră să se îmbrace elegant, și să fie admirate de cei din jur pentru bunul lor gust.

 

Geanta ținută pe umăr

 

În mod surprinzător, femeile care își poartă geanta pe umăr dau dovada unei lipse de interes în ceea ce privește propria persoană, fiind chiar uneori și neglijente în ceea ce le privește. Da, adoră să fie în centrul atenției, dar din cauză că nu sunt sigure pe ele și din acest motiv au nevoie de un suport moral sau material permanent. Întotdeauna vor căuta aprobarea celor din jur, care trebuie să se spună dacă au luat cea mai bună decizie. Sunt persoane care se consumă mult, plâng ușor, și se bazează mai mult pe emoție decât pe rațiune.

 

Poșeta ținută precum un trofeu

 

Deși nu sunt chiar atât de numeroase, sunt și doamne sau domnișoare care își țin geanta în brațe, precum un trofeu de mare preț. Experții consideră că în acest fel femeile demonstrează că pun mai mult preț pe ceea ce se află în interiorul genții, decât la felul cum o poartă. Sunt femei pasionate de industria modei, și își alcătuiesc cu grijă ținutele. În viața particulară, sunt foarte ambițioase, își propun scopuri mărețe și, de obicei, nu se lasă până ce nu reușesc să le îndeplinească. Și, deși această ambiție este cea care le poartă pe culmile succesului, este tocmai cea care le face să sufere în viața particulară, deoarece cei mai mulți oameni evită relațiile de orice fel cu acest gen de persoane, pe care le caracterizează ca fiind ”gata să calce pe cadavre pentru a-și îndeplini scopul”.

 

Geanta ținută în mână

 

Dacă ești genul care, de regulă, ții geanta cu grijă, în mână, specialiștii spun despre tine că ești foarte atentă la ținuta ta, și ești foarte posesivă cu lucrurile sau chiar ființele care ai impresia că îți aparțin. Ce-i drept, din când în când îți mai pierzi și capul, dar nu pentru mult timp, pentru că simți nevoia să deții controlul. Ceva mai multă relaxare nu ți-ar strica, și încearcă să fii și ceva mai maleabilă. Nu se întâmplă nimic rău dacă lași puțin garda jos, din contră, s-ar putea chiar și să ai de câștigat. Ce zici, încerci?

 

Genți pentru toate gusturile

 

Cum ți s-au părut părerile experților referitor la felul cum poate fi interpretată personalitatea unei femei, în funcție de modul în care alege să își poarte geanta? Consideri că dreptatea este de partea lor, sau au exagerat total? Tu cum îți porți geanta? O preferi pe umărul drept, o ții precum o servietă sau se pierde prin mulțimea de sacoșe pe care le cari mai mereu după tine? Indiferent care este răspunsul, adevărul este că femeile nu se simt ”întregi” dacă ținuta lor nu este completată de o geantă. Așa că, dacă ne permiți, avem o sugestie pentru tine: încearcă produsele de la Manier, atunci când cauți calitate la superlativ. Niciun detaliu nu este lăsat la întâmplare, iar diversitatea modelelor și a culorilor le va mulțumi chiar și pe cele mai cârcotașe dintre Eve. Dar, indiferent de modelul ales, culoarea preferată sau modul în care îți ții geanta, nu uita să ai grijă la acel criteriu de care este nevoie pentru ca aceasta să fie perfectă: ușor de purtat, să ai suficient spațiu pentru tot ce ai nevoie să depozitezi în ea, practică, rezistentă și cu un aspect estetic plăcut.

×