x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Singapore aprobă comercializarea cărnii de pui crescută în laborator

Singapore aprobă comercializarea cărnii de pui crescută în laborator

02 Dec 2020   •   09:13
Singapore aprobă comercializarea cărnii de pui crescută în laborator
Sursa foto: pixabay.com

Unul  dintre cele mai dezvoltate state ale lumii, Singapore, a aprobat comercializarea cărnii de pui crescută în laborator. Este prima aprobare la nivel mondial de către o țară, a vânzării a ceea ce se numește "carne curată" , anunță start-upul american Eat Just. 

Alternativa a fost luată în calcul din cauza îngrijorării oamenilor cu privire la starea de sănătate, mediu și animale. Este produsă din celul crescute în laborator. 

"Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore", transmite Eat Just.

Aceasta va fi comercializată sub formă de bucătele de pui. Detaliile nu sunt cunoscute deocamdată dar firma a estimat că fiecare bugată va vosta 50 de dolari.

În prezent se vinde în supermarketuri și restaurante carne produsă din proteine rezultate din plante și care a fost dezvoltată inițial de companiile Beyond Meat Inc şi Impossible Foods.


 

×
Subiecte în articol: singapore