Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Singapore aprobă comercializarea cărnii de pui crescută în laborator

02 Dec 2020

Unul  dintre cele mai dezvoltate state ale lumii, Singapore, a aprobat comercializarea cărnii de pui crescută în laborator. Este prima aprobare la nivel mondial de către o țară, a vânzării a ceea ce se numește "carne curată" , anunță start-upul american Eat Just. 

Alternativa a fost luată în calcul din cauza îngrijorării oamenilor cu privire la starea de sănătate, mediu și animale. Este produsă din celul crescute în laborator. 

"Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore", transmite Eat Just.

Aceasta va fi comercializată sub formă de bucătele de pui. Detaliile nu sunt cunoscute deocamdată dar firma a estimat că fiecare bugată va vosta 50 de dolari.

În prezent se vinde în supermarketuri și restaurante carne produsă din proteine rezultate din plante și care a fost dezvoltată inițial de companiile Beyond Meat Inc şi Impossible Foods.


 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
O nouă pasiune a românilor în timpul pandemiei. 66% preocupați de gătit O nouă pasiune a românilor în timpul pandemiei. 66% preocupați de gătit
Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Horoscop rune 12-18 aprilie 2021, cu Mihai Voropchievici. O viaţă nouă pentru Balanţă, bătălie câştigată pentru Vărsător
Libertatea.ro Gestul prințului William după decesul bunicului său. Palatul Kensington a confirmat
A1.ro Ea e femeia alergică la apă! Ce pățește după ce face o simplă baie
Observator.ro Descoperirea făcută de medici în cazul unei fetițe britanice care se plângea de durere de dinți. O radiografie a scos la iveală o problemă mult mai gravă