x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Kitul studentului din cămin: dezinfectante necesare în vreme de COVID-19

Kitul studentului din cămin: dezinfectante necesare în vreme de COVID-19

03 Sep 2020   •   17:30
Kitul studentului din cămin: dezinfectante necesare în vreme de COVID-19

Mai e puțin până la începerea noului an universitar și pregătirile studenților din cămin au început deja. Probabil că ai tăi ți-au luat-o înainte și ți-au făcut deja pachetul, dar e bine să mai treci și tu odată prin lucrurile pe care le vei duce la cămin și să vezi dacă ai kitul complet de dezinfectante necesare în vreme de COVID-19.

Ai la dispoziție o gamă variată de soluții de dezinfectat pentru diferite suprafețe - podeaua și mobilierul din cameră, suprafețele din baie și din bucătărie, obiectele pe care le folosești zilnic în cameră și în afara ei, ca telefonul sau mapa cu notițele de la cursuri. Cu cât acoperă un spectru mai mare de suprafețe, cu atât vei ieși mai ieftin.

Vei împărți camera de cămin cu alte persoane, așa că e bine să stabiliți de la bun început regulile de curățenie și fiecare să-și îndeplinească sarcinile. Impuneți anumite reguli inclusiv pentru cei aflați în trecere. Poți pune chiar și un dezinfectant de maini la intrare pentru “musafiri” ca măsură anti-COVID-19.

Dezinfectant pentru rufe

Un dezinfectant pentru rufe este extrem de util pentru viața în cămin. Ținând cont de faptul că împarți mașina de spălat rufe cu mai multe persoane, ai nevoie de siguranța că elimini bacteriile, virusurile și ciupercile de pe lenjeria sau hainele tale.

Găsești o gamă largă de dezinfectante pentru rufe, multe din ele fiind soluții fără clor, așa că le poți folosi fără griji pe rufe albe și colorate. Aceste soluții sunt esențiale în vreme de pandemie, după ce hainele tale au intrat în contact cu suprafețe din zone intens circulate. Pui hainele în cuvă, detergentul, dezinfectantul de rufe în locul balsamului și ai scăpat de griji.

Gel dezinfectant pentru mâini

Ca să te protejezi de noul coronavirus și orice alte bacterii sau virusuri, ar trebui să ai un gel dezinfectant pentru mâini pe oriunde te-ai duce - la curs, la bibliotecă, prin campus, prin oraș. Găsești geluri ambalate în recipiente de diferite dimensiuni, începând de la cele mici de 40 ml, bune de pus în buzunar sau în rucsac, până la cele mari, ce trec de 100 ml, de pus pe biroul din cămin.

Ai să vezi că există geluri dezinfectante de mâini cu alcool în diferite concentrații, iar unele mai conțin și ingrediente care ajută la rehidratarea pielii. Dacă ai pielea sensibilă și nu vrei să ai iritații de la un dezinfectant de mâini, cel mai bine e să alegi unul care are în compoziție glicerină sau aloe vera, ambele cu efect hidratant.

Servețele antibacteriene

Șervețelele antibacteriene pot fi o alternativă pentru gelul dezinfectant de mâini, dar și o soluție bună pentru a igieniza suprafețele cu care intri în contact în sălile de curs, în laboratoare, în bibliotecă, la cantină, în alte zone intens tranzitate din campus, unde știi că au mai stat și alte persoane.

Nu poți fi 100% sigur că anumite zone au fost igienizate înaintea ta, decât dacă vezi persoana responsabilă cu igiena că a curățat în fața ta suprafețele, deci nu strică să ai la tine astfel de șervețele. Unele dintre ele au rol dublu: le poți folosi în siguranță și pe mâini, și pe suprafețe pentru igiena necesară în vreme de pandemie.

Când găsești un dezinfectant de mâini potrivit și soluții de curățenie cu acțiune multiplă, poți chiar să-ți asiguri stoc pe termen lung, cumpărând pachete promoționale. Prețul pe bucată va fi mult mai ieftin în acest fel. Poate că n-ai să vii cu toate soluțiile de acasă, așa că puteți face chetă să luați produse de calitate, la pachet economic.

 

×
Subiecte în articol: Covid-19