x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Farmecul rusticului - o locuinta de inspiratie mediteraneana

Farmecul rusticului - o locuinta de inspiratie mediteraneana

01 Apr 2005   •   00:00

Farmecul rusticului / Juridic, Financiar, Imobiliare / Structuri de rezistenta / Eleganta liniilor drepte / Livingul de tineret - modern si confortabil / Feng-shui pas cu pas (III) / Pamanturi colorate

  • JURNALUL DE CASA, GRADINA SI TERENURI
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie de colectie
    Ed. Colectie
    Jurnalul de sanatate
    Sanatate
    Jurnalul de gastronomie
    Gastronomie
    Jurnalul de cumparaturi
    Cumparaturi
    Supliment TV
    TV
    Jurnalul de casa gradina si terenuri
    Casa
    SUMAR

    Editorial - Laura Sima

    Construirea unei case reprezinta nu numai materializarea unei dorinte, ci si o responsabilitate fata de cei apropiati. Durabilitatea in timp si functionalitatea acesteia trebuie sa corespunda unor criterii de calitate, precum si nevoilor specifice fiecarui beneficiar.

    De multe ori, confruntarea cu detaliile legate de aspectele concrete ale ridicarii unei locuinte poate sa dea nastere unor confuzii. Sfaturile prietenilor, ale vecinilor sau ale rudelor sunt binevenite atat timp cat nu se substituie deciziilor luate de specialistii cu care lucrati. Ei sunt, de fapt, cei care trebuie sa decida in privinta materialelor folosite, a tehnicilor de constructie. Recomandarile si vizionarea unor lucrari executate de cei cu care lucrati reprezinta cea mai buna carte de vizita, astfel incat relatia dintre voi sa se poata baza pe incredere reciproca. Acordul vostru este esential in toate etapele de constructie sau finisare, iar daca aveti nelamuriri, puneti intrebari - raspunsurile pe care le primiti trebuie sa ofere argumente solide in vederea luarii unor decizii.

    In momentul in care v-ati hotarat sa va construiti o casa trebuie sa faceti o alegere foarte importanta: tipul de structura de rezistenta. Sfaturile inginerului structurist se bazeaza pe informat iile oferite de studiile geotehnice efectuate pentru a determina tipul solului, astfel incat cladirea care se va ridica sa poata sa reziste in cazul producerii unor fenomene naturale devastatoare - cutremure, alunecari de teren, inundatii. Atunci cand va consultati cu arhitectul in ceea ce priveste proiectul pentru casa voastra, trebuie sa aveti in vedere faptul ca nevoile familiei se vor schimba o data cu trecerea anilor. Astfel, impartirea spatiilor interioare trebuie sa corespunda nevoilor voastre prezente si viitoare. Existenta unor spatii care isi pot schimba functionalitatea se justifica pornind tocmai de la acest argument. De exemplu, camera de joaca a copiilor se poate transforma, atunci cand ei devin adolescent i, intr-un living pentru tineret.

    Deciziile luate corect si la momentul potrivit se vor reflecta in sentimentul de siguranta si confort pe care vi-l ofera timpul petrecut acasa.
    ARHIVA - Jurnalul de Cumparaturi
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×