x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinatie / Londra sau spiritul elegantei britanice

Destinatie / Londra sau spiritul elegantei britanice

de Iohanna Onaca Purdea    |    02 Apr 2006   •   00:00
Destinatie  / Londra sau spiritul elegantei britanice

Cel mai mare oras european impresioneaza prin rafinament si stralucire, prin felul in care istoria se impleteste cu tumultoasa viata moderna.

Londra…Orasul palatelor, al taxiurilor negre si al autobuzelor supraetajate, resedinta reginei si leaganul legendarelor personalitati monarhice, muzeul figurilor de ceara, ceata, ploi, soare si curcubeu, monumente, muzee, bere si ceai aromat cu lapte…Acestea sunt doar cateva simboluri care iti vin in minte atunci cand te gandesti la capitala Marii Britanii. Totusi, nu poti intelege adevaratul spirit al Londrei daca nu petreci macar doua zile pe strazile aglomerate ale celui mai mare oras european, daca nu treci pe langa Palatul Parlamentului, pe London Bridge sau nu asculti sunetul vechi de secole al Big Ben-ului.

TUR. Oras plin de viata, Londra este aglomerata, dar face fata cu succes numarului impresionant de locuitori, care ajunge la aproape opt milioane de persoane. Cu toate acestea, orasul este organizat si ordonat, iar in trafic cu greu veti auzi vreun claxon.

De la Bucuresti la Londra puteti zbura cu Tarom sau British Airways, care are acum 14 zboruri saptamanale catre Marea Britanie, la preturi de la 95 de euro. Odata ajunsi pe aeroport, puteti lua Heathrow Express, cel mai rapid mijloc de transport catre oras. Trenurile sosesc la interval de 15 minute, iar un bilet simplu costa 13,5 lire. La gara va vor intampina celebrele taxiuri negre londoneze, care amintesc prin design de masinile de la inceputul secolului trecut. Dupa ce v-ati cazat, puteti incepe turul orasului cu o plimbare la London Eye, pentru o panorama impresionata a Londrei. Cea mai mare roata de observatie din lume ofera turistilor posibilitatea de a vedea 55 de obiective importante ale orasului in numai 30 de minute. Un tur costa 13 lire sterline pentru un adult si 6,5 lire pentru un copil.

DE VAZUT. Unul dintre obiectivele importante ale Londrei este Palatul Parlamentului, care adaposteste in turnul sau celebrul Big Ben. Turnul cu ceas, inalt de 96 de metri, a fost construit intre 1858-1859. Intregul ceas cantareste peste 13 tone, din care circa 5 tone este greutatea mecanismului.

O alta atractie este Westminster Abbey, faimoasa biserica unde regii si reginele Marii Britanii au fost incoronati de-a lungul timpului. Unii dintre ei isi dorm somnul de veci chiar in capelele de la Westminster. Prima biserica ridicata pe acest loc a fost construita in anul 616, dar edificiul actual isi are originile in urma cu aproape sapte sute de ani. Nu puteti trece prin Londra fara sa vedeti palatul Buckingam, resedinta Reginei, Catedrala St. Paul, Picadilly Circus, cu statuia lui Eros sau renumitul Tower Bridge.

MUZEE. Pasionatii artelor nu trebuie sa rateze galeriile londoneze. Amplasata in Trafalgar Square, National Gallery gazduieste o impresionata colectie de picturi semnate de artisti celebri precum: Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Cezanne sau Van Gogh. Londra te invita la tot pasul la o lectie de cultura, prin muzeele care mai de care mai interesante: British Museum, cu exponate din cele mai vechi timpuri pana in prezent, Muzeul de Stiinte ale Naturii, cu colectii de animale rare, The National Portrait Gallery, Muzeul Victoria & Albert, Muzeul de Stiinte. La toate acestea intrarea este libera. La Turnul Londrei, unde intrarea este 14,5 lire, puteti vedea pretioasele bijuterii ale Coroanei.

CELEBRITATI DE CEARA. Unul dintre cele mai impresionante muzee ale Londrei este Madame Tussaud’s, unde puteti vedea figuri istorice, oameni de stiinta, artisti, printi si regi in carne si …ceara. De la Voltaire, Shakespeare si regina Victoria, la Vlad Tepes, Hitler, Saddam, Van Gogh, Picasso, Einstein, printesa Diana, papa Paul al II-lea, Marilyn Monroe sau Brad Pitt, sosiile marilor personalitati ale lumii sunt prezente pe salile muzeului. Infiintat in 1835 de Madame Tussauds, muzeul atrage anual peste doua milioane de turisti. Pretul standard pentru un bilet este de 24 de lire sterline.

ATRACTII. La Muzeul figurilor de ceara ii puteti admira pe celebrii Beatles, dar si pe fondatoarea acestuia, Madame Tussaud
×
Subiecte în articol: puteţi meditaţie de călătorie