x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Bere pentru 3 milioane de turisti

Bere pentru 3 milioane de turisti

de Iohanna Onaca Purdea    |    Eugenia Mihalcea    |    26 Mar 2006   •   00:00
Bere pentru 3 milioane de turisti

Germania asteapta peste 3 milioane de turisti la Campionatul Mondial de Fotbal, care se va desfasura in perioada 9 iunie-9 iulie in 12 orase.

Carnaciori nemtesti, bere, Zidul Berlinului, dar si prostitutia legalizata sunt cateva dintre punctele de atractie ale diverselor orase in care vor avea loc meciurile de fotbal.

BATAIE PE BILETE. In primele 12 ore dupa punerea in vanzare a biletelor online au fost comandate circa un milion de bilete la meciurile care vor avea loc in cadrul Campionatului Mondial de Fotbal 2006. 90% din comenzi au fost din Europa. Pana la mijlocul lunii martie 2006, peste 2,5 milioane de bilete fusesera deja vandute, iar pentru cele 370.000 ramase, lupta este acerba.

Impatimitii fotbalului trebuie sa scoata din buzunar intre 35 si 100 de euro pentru un bilet la un meci in grupe si intre 120 si 600 de euro pentru finala. Cei care sunt tentati sa-si achizitioneze biletele de pe piata neagra trebuie sa fie foarte atenti pe ce dau banii, pentru ca toate biletele pentru cele 64 de meciuri ale Campionatului Mondial au un cod electronic de identificare.

CERERI. "Pana acum avem circa 80-100 de cereri din Bucuresti si din tara si ne asteptam sa mai primim. Este abia inceputul. Am fost alesi de FIFA ca partener si distribuim bilete de lux, la tribunele oficiale, dintr-un total de 360.000 de bilete la aceasta categorie. Cazarea o siguram prin tour-operatorii parteneri internationali", ne-a explicat Gheorghe Fodoreanu, directorul Agentiei Visit Romania, partener roman al Comitetului de Organizare a Campionatului Mondial.

Mai toate locurile de cazare au fost deja rezervate cu un an inainte chiar. Hotelurile au preturi intre 50 si 150 de euro pe noapte de persoana in Köln, intre 20 si 130 de euro in Berlin sau intre 40 si 100 de euro de persoana pe noapte in Hanovra. Preturile la hoteluri sunt mai mari, duble sau chiar triple fata de alte perioade ale anului.

VIZITATORI. Germania se bucura anual de circa 20 de milioane de turisti, mult mai putini fata de Franta, tara vecina, unde sunt in jur de 60 de milioane pe an. La Campionatul Mondial de Fotbal sunt asteptati insa aproximativ 3 milioane de microbisti, in timp ce 40 de milioane de telespectatori din intreaga lume vor urmari partidele de fotbal. Pe stadioane au fost pregatite ecrane uriase, astfel incat spectatorii sa poata vedea toate fazele meciurilor.

In timpul liber dintre partide, turistii pot vizita Zidul Berlinului, Catedrala din Köln, multe alte locuri istorice sau pur si simplu se pot desfata la o bere cu carnaciori nemtesti. Ceea ce ii sperie pe nemti este, o data cu afluxul turistilor, cel al prostituatelor venite din est in cautare de venituri sigure. Asta, in conditiile in care prostitutia a fost legalizata in Germania inca din 2001 in spatii special amenajate. Sunt asteptate circa 40.000 de prostituate din estul Europei in timpul campionatului din Germania.

ORASE-GAZDA. Cele 12 orase in care vor avea loc meciuri sunt: Berlin - capitala Germaniei, cel mai mare oras si destinatie turistica cu multe locuri atractive; Cologne (Köln) - oras istoric, faimos pentru catedrala sa; Dortmund - capitala berii din Germania; Frankfurt - oras modern, cosmopolit si centrul financiar al Germaniei; Gelsenkirchen - fost oras industrial; Hamburg - port faimos pentru viata de noapte; Hanovra - oras istoric; Kaiserslautern - renumit pentru echipele de fotbal; Leipzig - orasul lui Bach, Mendelssohn si Wagner; Munich (München) - oras in care are loc anual Oktoberfest; Nuremberg (Nürnberg) - oras istoric bavarez si Stuttgart - casa pentru Daimler Benz si Porsche.
×
Subiecte în articol: milioane oras meditaţie de călătorie