x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 351.000 de romani in 2004

351.000 de romani in 2004

de Iohanna Onaca Purdea    |    17 Sep 2005   •   00:00
351.000 de romani in 2004

Germania a fost vizitata anul trecut de 351.000 de turisti romani, ne-a declarat Nicole Siller, directoare in cadrul Centrului National de Turism din Germania. In Bavaria au ajuns in acest an 11.000 de turisti romani, fata de 8.000 anul trecut. Reprezentantii mai multor agentii de turism din landul Bavaria au venit la Bucuresti pentru a prezenta oferta turistica a zonei si a incheia contracte cu partenerii romani.

LUMEA CRISTALELOR. Printre cele mai interesante puncte de atractie din Bavaria se numara Galeria Cristalelor Swarovski de langa Innsbruck. Acest muzeu subteran se intinde pe o suprafata de 8.000 de metri patrati si cuprinde mai multe incaperi unde turistii pot admira exponate deosebite realizate din cristal. Deasupra muzeului este amenajat un parc in aer liber, unde turistii se pot "pierde" intr-un labirint de verdeata sau pot vizita gradina alpina, cu plante specifice zonei. Tariful de intrare este de 8 euro de persoana, iar pentru turistii care vin in grup organizat, pretul este de 7 euro. "Muzeul Cristalelor s-a deschis in 1995, iar acum doi ani suprafata sa a fost dublata. Swarovsky Crystal Worlds este vizitat anual de 800.000 de turisti", ne-a declarat Christian Oberleiter, reprezentant al muzeului.

CASTELE. Turistii care vin in Germania pot petrece un sejur la castelele regelui Ludwig din Bavaria. Gazdele va ofera o calatorie pe urmele regelui, cu plimbari cu trasura, vizitarea castelelor, dar si posibilitatea de a gusta din mancarurile delicioase, pregatite dupa retetele bucatariei regale. Cazarea in hotelurile regale costa intre 80 si 135 de euro pe noapte de persoana. Tot in Bavaria, turistii pot descoperi locurile natale ale actualului papa, Benedict al XVI-lea.

PAPA
O alta atractie a tinuturilor bavareze este un tur pe urmele actualului papa, Benedict al XVI-lea. Turistii pot vizita locurile unde s-a nascut Papa, in oraselul Marktl, pe malul raului Inn, precum si locurile unde a locuit cu familia sa pana in 1955 si unde a invatat, in Traunstein. In cele cinci zile ale turului vor fi vizitate mai multe biserici vechi, adevarate monumente istorice. Turistii pot servi pranzul la Bischofshof Restaurant, unde Papei Benedict ii placea sa serveasca specialitati bavareze.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie turistii