x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Stop împărțirii spitalelor în Covid și nonCovid”

„Stop împărțirii spitalelor în Covid și nonCovid”

de Monica Cosac    |    04 Dec 2020   •   10:33
„Stop împărțirii spitalelor în Covid și nonCovid”

Medicii cer, din nou, ca spitalele să nu mai fie împărțite în unități sanitare dedicate în totalitate cazurilor Covid și spitale nonCovid, de această dată nu pe rețelele de socializare, ci printr-o petiție online. Prin petiția „Stop împărțirii spitalelor în Covid și nonCovid”, aceștia spun că trebuie să se asigure accesul tuturor persoanelor la serviciile medicale, iar asta înseamnă să se facă circuite separate, astfel încât toate spitalele să poată trata și pacienții cu SARS-CoV-2 și pe cei fără această boală. Deși recomandarea ministrului Sănătății este ca și spitalele județene și cele municipale să pregătească o rezervă de 10% din paturile ATI și 15% din celelalte paturi special pentru cei infectați cu SARS-CoV-2, „așa zisele spitale «nonCovid», prin conducerile lor, refuză efectiv să participe la acest efort de a trata pacienții Covid”.

„Nicăieri în lume spitalele nu au fost împărțite în «Covid» și «nonCovid» și nicăieri în lume o recomandare a Ministrului Sănătății și un Ordin al DSP-ului nu sunt terfelite și minimalizate! Vă cerem public alocarea mai multor paturi de spital pentru tratarea pacienților Covid în actuala situație epidemiologică”, scriu medicii din prima linie, precizând că „în caz contrar, ne rezervăm dreptul de a demisiona”. 

 

Personalul implicat în tratarea bolnavilor cu COVID-19 de 9 luni este depășit de numărul mare de pacienți care necesită oxigenoterapie și care sunt ținuți în camerele de gardă, la UPU-uri sau în corturi, în frig”, se arată în petiția semnată „Linia întâi”.

 

×