x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spitalul mobil de la Lețcani va fi redeschis

Spitalul mobil de la Lețcani va fi redeschis

19 Apr 2021   •   13:44
Spitalul mobil de la Lețcani va fi redeschis

Președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunțat că vor începe demersurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani.

CJ Iaşi şi Instituţia Prefectului au organizat o întâlnire cu managerii şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iaşi, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest pentru a verifica stadiul de remediere a deficienţelor identificate de corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi ISU la spitalul mobil de la Leţcani.

"A trecut fix o lună de la ultima întâlnire de lucru în care am stabilit de comun acord cu proprietarul spitalului Euronest şi autorităţile medicale, Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' Iaşi şi DSP, un termen de 30 de zile pentru remedierea tuturor deficienţelor identificate în urma controalelor Ministerului Sănătăţii şi ISU. Prioritatea noastră acum este să redăm cât mai repede spitalul circuitului medical şi pacienţilor, aşa cum a fost intenţia de la bun început.

În urma discuţiilor, am convenit cu fiecare parte implicată să îşi ia angajamentul pentru ceea ce ţine de competenţa sa. Spitalul de Boli Infecţioase se va asigura de calitatea actului medical, în timp ce Euronest, proprietarul spitalului, îşi ia angajamentul că unitatea este complet funcţională din punct de vedere tehnic şi că nu prezintă niciun risc pentru pacienţi şi pentru buna desfăşurare a activităţii cadrelor medicale. Începând de marţi vor fi iniţiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului în cel mai scurt timp posibil", a declarat preşedintele CJ Iaşi.

×
Subiecte în articol: spital mobil letcani