x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primul român care a contactat noul coronavirus s-a reinfectat

Primul român care a contactat noul coronavirus s-a reinfectat

30 Dec 2020   •   21:11
Primul român care a contactat noul coronavirus s-a reinfectat
Sursa foto: observator.tv

Primul român care a contactat noul coronavirus s-a reinfectat. Acesta este din comuna Prigoria, județul Gorj, și s-a îmbolnăvit în luna februarie, pe vremea când lucra la restaurantul italianului considerat "pacientul zero".

 „Eu și virusul începem să ne împrietenim. Carantina part. 2! Am reușit performanța să fiu infectat și a doua oară cu Covid-19. Și acum e la fel ca prima dată Eu și virusul începem să ne împrietenim”, este mesajul tânărului. 

„De azi dimineaţă ştiam că a fost contact şi l-am supravegheat toată ziua, şi cu Poliţia. Ştiam de familie, dar aşteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, aşteptăm maşina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la Bucureşti. Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuieşte cu părinţii şi cu bunicii. Sunt izolaţi de azi-dimineaţă toţi. Are aproximativ 20 de ani”, declara, în luna februarie, primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu.

El a fost confirmat atunci cu COVID-19 la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Cetăţeanul italian de 71 de ani a vizitat România, după care a fost diagnosticat cu coronavirus și internat la un spital din Rimini, oraș din regiunea Emilia-Romagna.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pacientul zero COVID