x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului din Pitești decedat

Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului din Pitești decedat

18 Apr 2021   •   18:45
Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului din Pitești decedat
Sursa foto: Captură video Antena 3

Doi agenți de Poliție au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul Pitești. Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Pitești, decedat în timp ce era imobilizat de polițiști, a anunțat că doi agenți de Poliție au fost reținuți duminică, pentru 24 de ore.

Procurorul a mai anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul.

Ancheta va continua, a anunțat procurorul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dosarul pitesti