x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR PLUS a depus 260.000 de semnături la Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus 260.000 de semnături la Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare

21 Oct 2020   •   11:24
USR PLUS a depus 260.000 de semnături la Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare
Sursa foto: Lucian Alecu

USR PLUS a depus, miercuri, 21 octombrie, 260.000 de semnături la Biroul Electoral Central, dintre care 190.000 fizice și 70.000 online, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, a declarat Dan Barna.

„Le mulţumim românilor pentru încredere şi pentru faptul că, în acest moment, prin semnăturile lor, Alianţa USR PLUS vine în faţa lor cu alternativa reală la 30 de ani de veche guvernare. Avem de departe cea mai bună listă de candidaţi la aceste alegeri. Sunt oameni profesionişti, oameni integri, oameni cu competenţă reală", a declarat Barna.

Președintele USR a afirmat că USR PLUS este „singura alianță care vine cu angajamente clare, bugetate și cu obiective specifice”.

Copreședintele USR PLUS București, Vlad Voiculescu, a afirmat că alianța are „cea mai bună echipă”.

„Cred că după 30 de ani e vremea pentru un nou tip de revoluţie - revoluţia bunei guvernări, i-am spus noi. O revoluţie a cinstei şi a ducerii în poziţie de responsabilitate publică a unor oameni care deja au demonstrat, în afara spaţiului instituţiilor publice: în companii private, în ONG-uri, acolo unde lucrurile s-au construit în România puţin diferit. Există o Românie cu mai multe viteze, iar România antreprenorială, România mediului de afaceri, a societăţii civile a mers cu o altă viteză decât România instituţiilor publice", a mai afirmat Vlad Voiculescu.

De asemenea, acesta a făcut referire și la traseismul politic.

„ Vedem cum candidaţi trec de la un partid la altul. Ar trebui, cred, să ne amintim de anul 2016. În anul 2016 această ţară a văzut că se poate guverna într-un mod profund diferit. În 2016, în timpul guvernării tehnocrate, politicienii vechi au simţit că le fuge covorul de sub picioare. Asta simt şi astăzi şi vedem că pe de o parte migrează acolo unde pot avea şansa unui noi mandat - îl vedem pe domnul Tăriceanu, îi vedem pe alţii cum dintr-odată nu mai sunt roşii, sunt de altă culoare - şi vedem de asemenea cum oameni pe care îi ştiaţi specialişti, medici, profesori universitari, oameni pe care i-am considerat apolitici şi toată lumea i-a promovat ca specialişti veritabili, vedem că, precum în filmele de groază, îşi scot masca şi devin acum nimic altceva decât PSD-işti, deschid listele PSD. Şi vedem, de fapt, că se duc către locul care le-a oferit dintotdeauna putere, locul care le-a dat privilegii, le-a dat bani, în toată această perioadă", a menţionat Vlad Voiculescu.

×