x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Somatie pentru Chiliman

Somatie pentru Chiliman

02 Iun 2004   •   00:00

Partidul Umanist din Romania i-a cerut ieri candidatului aliantei PNL-PD la Sectorul 1 al Capitalei, Andrei Chiliman sa se retraga din cursa electorala pentru ca "nu are tinuta morala necesara unui candidat la alegerile pentru primarie".

DANA PICIU

Andrei Chiliman a fost acuzat de "fals" in declaratia de interese pe care a depus-o pe 19 iunie 2003 la Camera Deputatilor. "Daca unele partide au baroni locali, altele au ciocoi locali, iar unul dintre acestia este Andrei Chiliman", a declarat secretarul general al PUR, Codrut Seres.

OMISIUNE. El a mai aratat ca deputatul liberal a omis "cu buna stiinta sa isi treaca in declaratia de interese depusa in 2003 o serie de firme la care detinea actiuni. Conform datelor de la Registrul Comertului, pe care secretarul general al PUR le-a prezentat ieri, Chiliman detinea actiuni la SAFI SA, SAFI Invest, Romanian Fashion si Banca Romana pentru Relansare Economica - Libra Bank. "Declaratia de interese a fost corectata abia pe data de 21 mai 2004", a mai spus Seres. "Oare ce va mai uita sa precizeze domnul Chiliman daca va deveni primar? Nu ofera garantia ca va fi un primar corect, in cazul in care va castiga alegerile, atat timp cat a participat la o megaescrocherie cum a fost cea de la SAFI. Ma intreb daca primarul general al Capitalei Traian Basescu stia de aceste lucruri atunci cand a garantat pentru Chiliman si ma intreb daca presedintele liberal Theodor Stolojan stia cand PNL l-a desemnat candidat la Primaria Sectorului 1 pe Andrei Chiliman", a spus Seres.

TRECUT. Secretarul general umanist a mai precizat ca in afacerea SAFI, conform datelor de la Parchet, au fost folositi cu "rea-credinta" 167.000 de miliarde de lei, activele creditului au fost declarate false, iar in urma acestei escrocherii au fost pagubiti circa 100.000 de oameni. Reprezentantul PUR a mai aratat ca Andrei Chiliman a fost consilier municipal al Capitalei pe vremea cand primar general era Crin Halaicu "unul dintre fostii primari cu o avere considerabila, una dintre persoanele cele mai controversate". Umanistii au solicitat pe langa intreruperea campaniei de promovare si retragerea din cursa electorala a lui Chiliman si sesizarea Parchetului cu privire la precizarile pe care candidatul liberal a uitat sa le faca in declaratia de interese.

×
Subiecte în articol: politic chiliman