x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raed Arafat: Sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează

Raed Arafat: Sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează

22 Ian 2021   •   17:11
Raed Arafat: Sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
Sursa foto: Lucian Alecu

Sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează, iar autoritățile cunosc acest lucru, a declarat, vineri, șeful DSU, Raed Arafat.

Arafat a precizat că mulți dintre cei care ies pozitivi în urma testării cu teste antigen rămân în izolare și nu raportează cazurile.

„Sunt cazuri care nu se raportează. Asta știm, pentru că sunt unii care fac teste antigen, teste rapide acasă și sunt pozitive și rămân acasă. Cum aveam înainte pe cei care aveau simptome ușoare și nu mergeau să se testeze, refuzau să se testeze. Acum se testează acasă și rămân acasă, în cazul fericit. Unii dintre ei poate nu respectă regulile și nu rămân acasă. Cu testele PCR suntem pe la 30.000, dacă nu greșesc, pe zi, la care se adaugă câteva mii de teste antigenice rapide. Rata de pozitivare am văzut că este totuși menținută la un nivel mai mic decât înainte”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit lui Arafat, ocuparea paturilor de ATI a rămas pe un platou și are chiar o scădere.

„Scăderea este lentă, mică, dar arată că situația este sub control. Astăzi suntem sub 1.000 de paturi în ATI. Locurile de internare pe cazurile intermediare în spitale sunt în relativă scădere”, a mai spus șeful DSU.

×
Subiecte în articol: Covid-19 raed arafat