x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predeal - Actiunea Gusa, sub supraveghere

Predeal - Actiunea Gusa, sub supraveghere

14 Ian 2005   •   00:00

Deputatii PD s-au reunit la un hotel din Predeal pentru doua zile, sub pretextul unei reuniuni de lucru in care sa analizeze posibilitatile de schimbare din functie a presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.

La Modrogan, actiunea acestora a fost interpretata in mod clar ca o tentativa a lui Cozmin Gusa de a-i atrage in grupul sau (format deocamdata doar din tinerele Roberta Anastase si Lavinia Sandru, din colegul sau de Initiativa 2003, Aurelian Pavelescu, si din Dorin Iacob, ramasita lui Virgil Magureanu in PD) pe tinerii deputati, neafiliati deocamdata la nici una din gruparile din partid. Socoteala a iesit insa repede la iveala. In jurul acestuia s-au strans mai multi membri ai noii generatii, proveniti in parte din randurile organizatiei de tineret. Ca atare, actiunea de la Predeal avea de fapt ca scop un "hai sa ne cunoastem mai bine" si poate-poate, toti acesti tineri care nu se regasesc in gruparile vechi din partid - Blaga, Videanu, Berceanu, Frunzaverde - s-ar afilia la grupul Gusa.

"SPIONII". Pe nepusa masa, la Predeal vine insa dis-de-dimineata Radu Berceanu, proaspat lider peste liderii de grup parlamentar, adica sef peste Gusa. Si el, chipurile, pentru a discuta despre regulamentul Camerei Deputatilor si schimbarea lui Nastase. Berceanu le transmite deputatilor insa cat se poate de clar ca politica se face de la centru, din Biroul Permanent. Berceanu pleaca, dar grupul Gusa este convins ca a ramas cu "spionii" greilor din partid. Pe seara apare liderul PD Emil Boc pentru a mai indulci situatia, declarand ca Biroul Permanent nu a dorit prin numirea lui Berceanu decat sa asigure coerenta actiunii parlamentare, si nu sanctionarea deputatilor. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic