x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zieli

POLITIC/Stirile zieli

10 Ian 2005   •   00:00

11 ianuarie 2005

Guvern - Sprijin PUR pentru stabilitate

Premierul Calin Popescu Tariceanu a avut ieri o intrevedere cu presedintele PUR, Dan Voiculescu, informeaza Guvernul, printr-un comunicat de presa. "In cadrul intrevederii, presedintele PUR a reiterat sprijinul pentru actualul Guvern ca premisa a stabilitatii politice", se arata in comunicat. PUR a decis, sambata, ca ramane la guvernare, dar renunta la functiile de prefect.

PNL Covasna - Amenintari pentru Tariceanu

Steagul Aliantei D.A. de pe sediul PNL Covasna din Sfantu Gheorghe a fost coborat ieri in berna cu o panglica neagra, presedintele PNL Covasna, Ioan Balan, spunand ca prin acest gest a dorit sa sublinieze ca Alianta D.A. din acest judet a fost "zdrobita, sacrificata prin numirea unui prefect UDMR". "Noi am votat ca prostii Alianta, candidatul acesteia, iar ei nu ne-au lasat nimic", a spus el. Totodata, Balan a declarat ca nu va mai demisiona din functia politica pe care o detine in partid, pentru a putea sta "cu sula in coastele lui Tariceanu". (Carmen Vintila)

Presedintia PSD - Filialele din Ardeal il vor pe Nastase

Liderii a 14 organizatii PSD din Transilvania se pronunta pentru pastrarea lui Adrian Nastase in functia de presedinte al PSD. Reuniti la Cluj- Napoca, acestia au redactat un document intitulat "Reforma profunda a PSD - un program politic pentru modernizarea social-democratiei romanesti". "Nu schimbarea lui Adrian Nastase trebuie sa fie tema dezbaterii (…). Nici fireasca revenire a lui Ion Iliescu in partid nu trebuie sa ingrijoreze pe nimeni (…). Dar ar fi o greseala sa asteptam ca Ion Iliescu, presedintele fondator, sa fie mare reformist ", se arata in document. (Silviu Sergiu)

Prefectura - O femeie-candidat la Valcea

Anuta Handolescu, membru al PD si totodata consilier judetean din partea acestui partid, are 90% sanse sa fie numita prefect de Valcea. Alte nume vehiculate au mai fost si Emilian Francu - presedinte al PNL Valcea, Aristotel Ungureanu - in prezent prorector al Universitatii Romano-Americane din Bucuresti, precum si omul de afaceri Traian Dobrinescu. Presedintele PD Valcea, senatorul Dorel Jurcan, ne-a confirmat ca Anuta Handolescu are cele mai mari sanse de a ocupa aceasta functie. (Octavian Herta)

Noul prefect - Protest liberal la Teleorman

La Alexandria, ieri, in prezenta ministrilor liberali Mihai Voicu si Cristian David, a avut loc ceremonia de instalare a noului prefect al judetului Teleorman, Ionel Izina. Cu prilejul ceremoniei, circa 100 de persoane, care s-au declarat membri ai PNL, au protestat fata de numirea lui Izina, organele de ordine impiedicandu-le accesul in sediul Prefecturii. Protestatarii au cerut, de asemenea, demisia liderului PNL Teleorman, deputatul Marin Almajanu, pe motiv ca este un "colaborator al PSD". (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: politic