x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pinalti acuza fraudarea localelor

Pinalti acuza fraudarea localelor

15 Mai 2004   •   00:00

PNL Neamt a acuzat ieri PSD ca a inceput fraudarea alegerilor. Presedintele PNL Neamt, Gheorghe Stefan, zis si Pinalti, a prezentat in acest sens o caseta video filmata joi, la tragerea la sorti a ordinii in care partidele parlamentare se vor afla pe liste la alegerile locale.

ANIELA NINE

Pe caseta sunt inregistrate imagini in care este prezentat modul in care coala pe care era trecut numele PSD a fost impaturita diferit de celelalte, asimetric, de catre o angajata a Prefecturii Neamt, care apoi a parasit sala de sedinta. Gheorghe Stefan a declarat ca respectiva doamna se numeste „parca" Liliana Horuba si este angajata la Registratura.

Stefan a descoperit ca biletul PSD a fost impaturit intr-un mod distinct doar pentru ca a fost nedumerit de bucuria pe care a manifestat-o judecatoarea BEJ cand a anuntat locul 1 pe liste pentru PSD. „Ce s-o bucurat asta asa? Chiar Dumnezeu e pesedist? Hai sa verific!".

Utilizand drept proba caseta inregistrata chiar de catre angajatii televiziunii lui Gheorghe Stefan, PNL Neamt a contestat modul de desfasurare a extragerii. Aceasta va fi reluata duminica, motivul prezentat insa de catre presedinta BEJ fiind „vicii de procedura", deoarece in sala nu au fost prezenti reprezentantii tuturor partidelor. Pana atunci, juristul Aliantei PNL-PD, Onisei, va solicita oficial schimbarea actualului presedinte BEJ, Ana Mogart, in timp ce Stefan ramane cu o nedumerire: „Daca PSD este asa tare si se lauda ca vor castiga detasat, de ce au fraudat asa alegerile?"

×
Subiecte în articol: politic