x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: La congres nu e despre alegeri între Orban sau Cîțu. E alegerea între a fi sau a nu fi

Orban: La congres nu e despre alegeri între Orban sau Cîțu. E alegerea între a fi sau a nu fi

12 Sep 2021   •   20:32
Orban: La congres nu e despre alegeri între Orban sau Cîțu. E alegerea între a fi sau a nu fi

La congresul PNL nu este despre alegeri între Ludovic Orban sau Florin Cîțu. „Este vorba de a alege între a fi și a nu fi, asta este alegerea”, spune actualul președinte al liberalilor. La rândul său, deputatul Virgil Guran a spus că există riscul ca PNL să fie „în ham și să tragă de hățuri PSD”.

Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la prezentarea moțiunii sale în Vrancea, că nu poate pronunța sintagma „echipa câștigătoare”, pentru că seamănă cu „o armată de ocupație care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid și normele de bun simț”.

Acest lucru se întâmplă pentru un candidat „pe care, e din ce în ce mai evident, că nu îl vrea nimeni”.

Orban a acuzat că cei care îl sprijină sunt amenințați cu „scoaterea din funcțiile publice” și că este „umilit” de oameni care ar trebui să îi fie „recunoscători toată viața”.

Președintele PNL afirmă că munca „oamenilor de bună credință din PNL pentru recâștigarea încrederii oamenilor” a fost „făcută praf”.

„Au făcut praf munca noastră pe care am efectuat-o zi de zi, ceas de ceas, pentru a-i convinge pe români să vină alături de noi, să ne acorde încrederea. La asta trebuie să ne întoarcem. Nu mai e situația de acum 2 luni, la congresul ăsta nu este despre alegeri între Orban și Cîțu, este vorba de a alege între a fi și a nu fi, asta este alegerea. Alegerea e între o variantă evident bună și una evident rea pentru PNL. Dacă aveți dubii și nu știți cu cine să votați, întrebați-i pe oamenii de pe stradă: Orban sau Cîțu și faceți ce vă spun oamenii, pentru că dacă faceți așa, va fi bine și pentru oameni, și pentru dumneavoastră, pentru PNL și pentru România. Pe 25 septembrie trebuie să punem punct bătăii de joc. (...) Au venit să facă legea, călcând în picioare legea după care funcționăm. Dacă îi lăsăm, munca noastră a fost în zadar”, le-a spus Orban liberalilor prezenți.

Acesta a atras atenția că PNL se va confrunta „cu o tentativă de a schimba opțiunea oamenilor inclusiv acolo, la congres. Deja s-au făcut planificări: cum se controlează votul”.

Președintele PNL a mai spus că în județul Olt liberalii au votat moțiunile duminică, în condițiile în care el avea programată prezentarea moțiunii abia luni.

La rândul său, deputatul Virgil Guran a declarat că atunci când era Orban premier nu pleca de la el „cu problemele nerezolvate”.

Acum, primarii îi reproșează că nu mai rezolvă problemele: „știți cum mă simt? Ca atunci când mă duc și bat la ușa închisă. Nu mai am curajul să mă duc, să ridic probleme, pentru că nu vorbește nimeni cu mine dintre cei care ar trebui să rezolve problemele. Ce fel de partid suntem dacă nu putem să rezolvăm problemele oamenilor? Să le spun de colegul meu din Senat, Florin Cîțu, care nu îmi răspunde la telefon? Înainte mai răspundea la câte un mesaj, acum nici așa. Ce să le spun, că nu avem dialog? Oamenii nu mai acceptă astfel de lucruri”.

Virgil Guran a continuat: „azi mâine îl primim pe Oprișan să ne spună ce ordine trebuie să executăm. Asta este situația noastră acum. De mâine, poimâine, Ciolacu poate să vină, să pună o listă în fața premierului României și să spună . Nu e mai bine să fim într-o coaliție în care suntem vioara întâi și putem să ne impunem politicile decât să fim în ham și să tragă de hățuri PSD, să spună . Cred că trebuie să ne trezim. Pe 25 septembrie nu trebuie să permitem să fie un vot forțat, fotografiat, arătat, controlat. Noi suntem Partidul Național Liberal, nu Partidul Comunist Român”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban florin citu congres pnl