x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Nicușor Dan: Preluarea mandatului va fi întârziată cel puțin o săptămână; Dacă cineva are o problemă cu apa caldă, să se adreseze Gabrielei Firea

VIDEO. Nicușor Dan: Preluarea mandatului va fi întârziată cel puțin o săptămână; Dacă cineva are o problemă cu apa caldă, să se adreseze Gabrielei Firea

22 Oct 2020   •   12:51
VIDEO. Nicușor Dan: Preluarea mandatului va fi întârziată cel puțin o săptămână; Dacă cineva are o problemă cu apa caldă, să se adreseze Gabrielei Firea
Sursa foto: Lucian ALecu

Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că preluarea mandatului său va fi întârziată cel puțin o săptămână, din cauza celor 52 de cereri de apel depise de către consilieri PSD. 

Nicuşor Dan a menţionat că în cererile de apel sunt invocate "motive ridicole", inclusiv frauda electorală şi că acestea preiau pasaje "copy paste", chiar şi cu greşeli de ortografie.

Acesta a adăugat că, în urmă cu patru ani, Gabriela Firea şi-a preluat mandatul după 17 zile, dar că în cazul său acest lucru s-ar putea întâmpla după 31 - 32 de zile de la alegeri.

Problemele cu apa caldă

Nicușor Dan a mai menționat, joi, în cadrul conferinței de presă că problemele care țin de furnizarea apei calde trebuie gestionate de primarul în funcție, Gabriela Firea, în contextul în care el nu și-a putut prelua încă mandatul.

„Vreau să spun un lucru foarte important, pentru că, din păcate, nu este foarte bine înţeles. În ultimele patru săptămâni, primarul Bucureştiului a fost Gabriela Firea. Azi, primarul Bucureştiului e Gabriela Firea şi săptămâna următoare, care începe de azi, primarul Bucureştiului e tot Gabriela Firea. Deci, dacă cineva are o problemă cu apa caldă, trebuie să îl întrebe pe primarul în funcţie al Bucureştiului, pe Gabriela Firea, nu pe mine. Este un primar care şi-a abandonat mandatul, şi-a abandonat obligaţiile legale. Este un primar care a abandonat, în plină criză sanitară, toate preocupările - şi alea puţine pe care le avea - în ceea ce priveşte coronavirusul. Şi asta este o chestiune foarte gravă", a spus acesta.

Primarul ales al Capitalei a acuzat că „în mod deliberat, se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în cee ace privește serviciul de încălzire”, pentru ca „PSD să dea vina pe noua administrație că nu e în stare să rezole problemele orașului”.

Nicușor Dan a mai menționa că noua majoritate din Consiliul General va schimba componența Adunării generale a Companiei Municipale Termoenergetica, precum și pe directorul acesteia.

„Termoenergetica este o companie a Primăriei, a Municipalităţii. Acolo există o Adunare generală, care este constituită în mare parte din consilieri generali, care numeşte un consiliu de administraţie, care la rândul său numeşte un director executiv. Imediat ce Consiliul General va fi constituit, noua majoritate va schimba componenţa Adunării generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi directorul Termoenergetica (…) Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale. Un eşec pe partea financiară - datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către ELCEN. Un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţiile la infrastructură şi schimbarea infrastructurii, iar cei 680 de metri pe care i-au raportat - asta a fost rezultatul lor. Al treilea lucru ţine mai mult de Primărie decât de Termoenergetica - faptul că nu au fost în stare să ia banii europeni care erau alocaţi pentru sector", a mai spus acesta.   

×
Subiecte în articol: nicusor dan