x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolae Robu, sondaj de opinie autolaudativ pe Facebook: “Știați că este ultracinstit (…)?”

Nicolae Robu, sondaj de opinie autolaudativ pe Facebook: “Știați că este ultracinstit (…)?”

de Ion Alexandru    |    30 Iun 2020   •   08:47
Nicolae Robu, sondaj de opinie autolaudativ pe Facebook: “Știați că este ultracinstit (…)?”
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Primarul în funcție al municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a intrat, în forță, în campania electorală pentru câștigarea unui nou mandat. Pentru a-și evalua șansele, edilul a inițiat un sondaj de opinie, pe contul său de socializare, cu întrebări și răspunsuri mai mult decât interesante. Doritor să afle dacă persoanele care răspund l-au mai votat sau nu, acesta întreabă internauții dacă știu despre el că este un om “ultracinstit”, “modest”, care a oprit “țiganii, românii și alte neamuri” să mai “pună mâna pe clădirile” din oraș, dar și că, înainte de a deveni primar, a deținut funcții înalte în mediul universitar. 

 

Primele două întrebări ale sondajului își propun să afle dacă internauții dispuși să răspundă la acest chestionar l-au mai votat sau nu la ultimele două rânduri de alegeri (din 2012 și 2016). Prima variantă de răspuns este “Da”. Următoarele patru sunt “Nu”, dintre care trei sunt unele nuanțate. Astfel, se cere justificarea răspunsului negativ, în sensul că fie votantul nu avea 18 ani împliniți la aceste scrutinuri, fie nu avea drept de vot în Timișoara, fie pentru că nu s-a prezentat la vot. Abia ultima variantă de răspuns la aceste două întrebări este că alegătorul a votat pentru un alt candidat.


Însă, cea mai interesantă întrebare, cu cele mai interesante variante de răspuns, este cea de la poziția a treia, cu enunțul “Ce știți despre Nicolae Robu?”. Respondenții pot bifa una sau mai multe variante de răspuns. Un răspuns este că acesta știe “că este profesor doctor Honoris Causa și că are cele mai multe mandate din România în fruntea unei universități, ca rector și prorector”. Lucrurile merg mai departe, putând fi bifat răspunsul “că a avut, ca rector, realizări deosebite la Politehnică, unde a construit pentru aceasta o bibliotecă modernă, un institut de cercetări, o infrastructură de sport” și “cel mai mare și frumos parc al unei universități din România”. Poate, de asemenea, să fie bifat răspunsul că persoana în cauză nu știe nimic despre trecutul lui Nicolae Robu dinainte de a deveni primar.

 

Întrebare cu răspunsuri incredibile

 

Variantele “d”, “e” și “f” ale întrebării cu numărul 3 din sondajul de pe contul de Facebook al lui Nicolae Robu sunt de-a dreptul halucinante. Respondenții pot bifa că știu “că este ultracinstit, fiind acuzat pe nedrept de tot felul de lucruri, cinstea și onoarea sa reflectându-se și în starea lui materială, modestă pentru un om cu 40 de ani de muncă în spate, dintre care 30 din funcții foarte înalte” sau “că, de când e primar, țiganii nu au mai pus mâna pe nicio clădire a Timișoarei, dar nici românii sau alte neamuri”, ori “că, de când e el primar, a reușit să recupereze de la clanuri 11 clădiri, dintre care 3 sedii de instituții spitalicești și 8 foste cinematografe”.
În subsol, mai există două variante de răspuns la această întrebare, care pot fi bifate. Astfel, se poate răspunde “că este necinstit, implicat în tot felul de acte de corupție”, dar și că persoana care răspunde nu se poate pronunța.

Două “chei” politice. Una pentru USR, alta pentru PSD

Din punct de vedere politic, sondajul de opinie inițiat de edilul Timișoarei pe pagina sa de socializare conține și o întrebare “cu cheie”. Mai exact, chiar cu două “chei”. Chestiunea în cauză se referă la faptul că, “dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, cu cine ați vota ca primar al Timișoarei”. Evident, primul răspuns este “cu Nicolae Robu”. Variantele a doua și a treia de răspuns reprezintă prima “cheie”, deoarece este bifat “candidatul USR-PLUS”. Dar motivele sunt nuanțate. Dacă, în prima variantă, se precizează că “pentru că acesta a convins că merită votul”, în a doua variantă se precizează că “nu a convins că merită votul, dar îl va primi”. 

A doua “cheie” este poziția răspunsului că persoana sondată va vota cu candidatul PSD, ultimul, după candidații ALDE și PMP. 

 


 

×
Subiecte în articol: nicolae robu