x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Dezvoltării spune că o parte din normativele în construcții vor fi schimbate, pentru că nu pot fi respectate

Ministrul Dezvoltării spune că o parte din normativele în construcții vor fi schimbate, pentru că nu pot fi respectate

29 Apr 2021   •   13:03
Ministrul Dezvoltării spune că o parte din normativele în construcții vor fi schimbate, pentru că nu pot fi respectate

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a afirmat, joi, la Focșani, că o parte din normativele în construcții vor fi schimbate în aproximativ două săptămâni, în contextul în care cele aflate în vigoare prevăd reglementări care nu pot fi respectate.

„Avem vreo 800 de normative la construcţii în vigoare în România din care noi am identificat cam 44 care sunt strict urgente a fi aduse undeva la zi. Ne-am confruntat cu ele în momentul în care am lansat, prin programul de guvernarea, ca şi prioritate a actualului Guvern, construcţia de creşe. Este o lipsă acută de creşe în toată ţara (...), nu e o situaţie aparte în judeţul Vrancea. Normativul de construcţie pe creşă în România este în vigoare din 1997. Nu cred că l-a respectat vreodată cineva, pentru că nu putea fi respectat, după părerea mea, nici în 1997. Prevede nişte reglementări care nu pot fi puse în practică. A avea pe copil cel puţin 100 de metri pătraţi spaţiu verde pentru zonă de joacă nu se putea respecta nici în 1997. În 2021 este exclus ca într-un oraş, nu trebuie el să fie cel mai mare din judeţ, să poţi să ai la o creşă cu 100 de copii un hectar de teren verde spaţiu de joacă. Nu există astăzi acest teren fizic. Suntem în plin proces de modificare a acestei normative. Într-o săptămână, două, vom da noul ordin de normativ de construcţii în care, evident, această suprafaţă va fi mult redusă, pentru că ea nu poate fi respectată", a declarat ministrul Cseke Attila.

Acesta a mai afirmat că schimbarea normativelor este foarte important pentru că aceleași normative reglementează și construcția de școli, grădiniție sau spitale.

 

×