x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: După alegerile parlamentare va trebui adoptată o legislație referitoare la arealul metropolitan

Ludovic Orban: După alegerile parlamentare va trebui adoptată o legislație referitoare la arealul metropolitan

21 Oct 2020   •   11:17
Ludovic Orban: După alegerile parlamentare va trebui adoptată o legislație referitoare la arealul metropolitan
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, 21 octombrie, la Biroul Electoral Municipal, că după alegerile parlamentare, în colaborare cu primarul general al Capitalei și cu conducerea aleasă a Consiliului Județean Ilfov, va trebui adoptată o legislație referitoare la arealul metropolitan.

„Ar trebui să apară o modificare legislativă privind arealul metropolitan. Deocamdată, noi aplicăm legislaţia la unităţi administrativ-teritoriale. Bucureştiul este unitate administrativ-teritorială care trebuie tratată distinct. Ilfovul este unitate administrativ-teritorială care trebuie tratată distinct. Din punctul meu de vedere, după alegerile parlamentare şi în colaborare cu primarul general al Capitalei şi cu conducerea aleasă a Consiliului Judeţean Ilfov, va trebui să adoptăm o legislaţie referitoare la arealul metropolitan, pentru că, pe lângă faptul că sunt întrepătrunse şi că ele de fapt funcţionează ca şi comunităţi care au nevoi specifice, au nevoi comune, au probleme comune, este nevoie de o coordonare în tot ceea ce priveşte planurile urbanistice, reţelele de transport, toate reţelele de utilităţi şi aceste lucruri vor trebui reglementate într-o lege care să vizeze arealul metropolitan şi modul de administrare a arealului metropolitan", a afirmat Orban.

×
Subiecte în articol: ludovic orban areal metropolitan