x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Flutur avertizeaza - "PNL risca sa ajunga la 7% in sondaje"

Flutur avertizeaza - "PNL risca sa ajunga la 7% in sondaje"

de Gabriela Antoniu    |    27 Aug 2005   •   00:00

Vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, crede ca PNL si PD vor fuziona pana la alegerile din 2008, in caz contrar existand riscul ca partidul sa scada in sondaje la 7%.
El spera totodata ca democratii vor avea aceeasi parere in legatura cu subiectul fuziunii. "Discutiile cu PD trebuie incurajate de jos in sus, trebuie sa reluam intalnirile la nivelul consiliilor locale si judetene ale Aliantei", le-a explicat ieri Flutur tinerilor liberali reuniti la Mamaia. Cum principalul impediment in realizarea fuziunii este stabilirea doctrinei formatiunii rezultate din fuziune, vicele PNL s-a pronuntat pentru pastrarea celei liberale. "PNL e un partid vechi si are o doctrina sanatoasa liberala si trebuie sa mearga pe aceasta doctrina. Nu trebuie sa ne maritam cu alta doctrina pentru ca are mai multe procente la Bruxelles", a declarat el.

RISC. Ministrul Gheorghe Flutur le-a spus tinerilor liberali ca exista riscul ca PNL sa scada in sondaje la 7% si daca nu se mobilizeaza si nu realizeaza proiecte politice mari cu marca liberalilor. "Cred ca structurile PNL nu lucreaza in prezent la capacitatea maxima", a declarat Flutur. El a adaugat ca liberalii ar trebui sa se intalneasca mai des la partid chiar daca sunt ocupati cu actul guvernarii.

GUVERNARE. Punctele slabe ale guvernarii PNL sunt, potrivit lui Gheorghe Flutur, prelungirea perioadei de schimbare a persoanelor incompetente din sistem sau ostile aplicarii programului de guvernare, ca si sovaielile din ultima perioada. Ca punct forte, el a mentionat lupta impotriva coruptiei, numai ca finalitatea acesteia ar trebui sa se gaseasca in actul de justitie, care inca nu a fost complet reformat. Flutur a enumerat si intarzierile din agricultura, precum si pe cele privind modificarea regulamentelor celor doua Camere ale Parlamentului pentru revocarea presedintilor acestor foruri.

×
Subiecte în articol: politic pnl flutur