x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș, după primele negocieri cu PNL și UDMR: Nu a fost nicio concluzie

Dacian Cioloș, după primele negocieri cu PNL și UDMR: Nu a fost nicio concluzie

13 Oct 2021   •   18:50
Dacian Cioloș, după primele negocieri cu PNL și UDMR: Nu a fost nicio concluzie
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE: Dacian Cioloș a anunțat, miercuri, că prima rundă de negocieri pentru formarea unei majorități s-a termiant fără o concluzie. Premierul desemnat s-a întâlnit, la 17:00, cu liderii PNL, UDMR și cu cei ai minorităților naționale.  Întâlnirea liderilor USR, PNL, UDMR și al minorităților s-a încheiat în jurul orei 18:00.

La final, premierul desemnat, Dacian Cioloș, a precizat că nu s-a ajuns la nicio concluzie și că va avea loc o ședință a Biroului Național. 

 

UPDATE: Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri după discuția cu premierul desemnat Dacian Cioloș că a constatat o lipsă de încredere. Fără încredere este greu să construiești, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a spus că discuțiile de miercuri cu premierul desemnat nu au avut nici un rezultat.

„Am avut această discuție la invitația premierului desemnat Dacian Cioloș. Azi nu am ajuns la o concluzie, trebuie să vedem ce va discuta fiecare dintre părți în forurile decizonale”, a declarat Kelemen Hunor.

În plus liderul UDMR a vorbit despre lipsa de încredere dintre părți.

„Am constatat lipsa de încredere, fără încredere este greu să construiești... noi trebuie să găsim o soluție, într-o formă sau alta.... Eu sper ca fiecare să mai lase din orgoliile arătate în stânga și în dreapta, nu mai putem schimba moțiunea de cenzură, nici alăturarea de AUR, dar trebuie să schimbăm viitorul”, a adăugat Kelemen Hunor.

O poziție asemănătoare a adoptat și liderul PNL, Florin Cîțu.

„Am acceptat din respect. Azi nu a fost nicio concluzie, am spus că mi se pare normal ca cei care au declanșat criză să vină cu o solutie, o sa mai discutăm”, a spus președintele PNL Florin Cîțu.

Premierul desemnat Dacian Cioloș s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern. Discuțiile au avut loc la sediul PNL.

 

UPDATE: Președintele PNL Florin Cîțu spune că nu s-a ajuns la nicio concluzie în urma întâlnirii pe care a avut-o miercuri cu Dacian Cioloș, premierul desemnat, dar și cu reprezentanți ai UDMR.

 

„Am primit mandatul domnului Cioloș, o să mai discutăm, dar astăzi nu este nicio concluzie. Dorește să refacă coaliția și să mai discutăm”, a declarat Florin Cîțu la finalul întâlnirii.

El a spus că PNL a participat la discuții „din respect pentru români, noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză”.

Florin Cîțu a mai spus că responsabilitatea formării unei majorități îi aparține lui Dacian Cioloș.

„Ne gândim că a avut în spate o majoritate când a propus USR premier pe Dacian Cioloș, acea majoritate este PSD-AUR-USR, o majoritate testată în Parlament”, a mai spus premierul interimar.

„Nu s-a luat nicio decizie, o să avem o ședință de birou național în această seară”, a declarat și Dacian Cioloș la ieșirea din sediul PNL.

Premierul desemnat s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern.

 

Stire initiala: Premierul deemnat, Dacian Cioloș, a transmis, miercuri, un apel la înțelepciune pentru partenerii din PNL și UDMR, ținând cont de faptul că momentul „excepțional” cere soluții excepționale.

 

Premierul desemnat a postat, miercuri, un apel la înțelepciune, în timpul discuțiilor cu liderii UDMR și PNL.

„Ne găsim într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale. Nu intru la aceste discuții cu liderii PNL și UDMR gândindu-mă la ce pot obține eu de la partenerii noștri, ci la ce le pot oferi ei cetățenilor României. Astăzi, e nevoie să avem multă înțelepciune”, este mesajul lui Dacian Cioloș.

Premierul desemnat se întâlnește miercuri cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dacian ciolos florin citu kelemen hunor