x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna, mesaj de Paști, despre reziliența naturii și a noastră

Barna, mesaj de Paști, despre reziliența naturii și a noastră

01 Mai 2021   •   21:37
Barna, mesaj de Paști, despre reziliența naturii și a noastră
Sursa foto: Lucian Alecu

Vicepremierul Dan Barna prezintă, în mesajul de Paște, un brad din curtea casei socrilor săi, cândva lovit și cu o parte a tulpinii ruptă, acum „renăscut”: „trebuie să găsim în noi puterea să mergem mai departe, chiar dacă mulți dintre noi trecem prin vremuri grele”.

 

Apoi, vicepremierul prezintă alte imagini cu creanga care s-a curbat și a devenit tulpina din care continuă azi să crească alte crengi, ca și cum nimic rău nu s-a întâmplat vreodată.

„Paștile de anul acesta sunt exact despre cum fiecare dintre noi și cei de aici și cei aflați departe de familie sau de țară care ar fi vrut să fie lângă cei dragi, dar nu au putut, înțelegem că trebuie să găsim în noi puterea să mergem mai departe chiar dacă mulți dintre noi trecem prin vremuri grele. Nu suntem prima generație care trebuie să o facă. Părinții și bunicii noștri au avut și ei încercările lor cu război, crize, secete sau inundații. Cu sacrificii, cu îndârjire, cu răbdare și nădejde au trecut peste ele. Vom trece și noi peste curbura de destin a vieților noastre pe care ne-o impune această pandemie, precum bradul din imagine care a găsit calea să meargă vertical mai departe”, scrie Barna.

Acesta își încheie mesajul pe un ton optimist: „curând vom putea iar să călătorim, să cunoaștem oameni noi, să ne trimitem copiii la școli, să trăim viața așa cum ne-o dorim fiecare. Voie bună prieteni! Sărbători de Paște și o noapte de Înviere cu bucurie în suflet vă doresc”.

×
Subiecte în articol: Dan Barna