x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atitudine - Oamenii de afaceri vor stabilitate

Atitudine - Oamenii de afaceri vor stabilitate

10 Ian 2005   •   00:00

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) considera ca stabilitatea politica este esentiala in perioada urmatoare.

"Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania a urmarit cu mare interes evenimentele legate de inceperea activitatii Guvernului condus de domnul Calin Popescu Tariceanu si considera ca stabilitatea politica, dorita constant de mediul de afaceri, capata o importanta speciala in perioada 2005-2006, perioada in care toate energiile, ideile si solutiile pozitive care vizeaza cresterea competitivitatii economiei romanesti trebuie salutate si aplicate, indiferent de initiatorii lor", se arata intr-un comunicat al asociatiei. Totodata, AOAR isi exprima disponibilitatea de a contribui la actiunile ce tin de pregatirea mediului de afaceri in vederea integrarii Romaniei in UE.

DIALOG. La randul sau, CCIRB isi exprima convingerea ca "mediul politic trebuie sa fie caracterizat de constanta, echilibru si predictibilitate" pentru ca Guvernul "sa poata actiona in liniste si stabilitate in vederea semnarii in luna aprilie a Tratatului de Aderare a tarii noastre la Uniunea Europeana si a asigurarii conditiilor necesare pentru ca Romania sa devina membru al UE in anul 2007". CCIRB apreciaza ca intre economic si politic e nevoie de dezvoltarea unui dialog benefic ambelor parti si isi exprima disponibilitatea ca impreuna cu celelalte camere teritoriale, de a-si pune la dispozitie capacitatea logistica si gama de servicii in interesul societatii romanesti, in general, si al comunitatii de afaceri, in particular.

.

.

.

.

O CONDITIE SI PENTRU IMM
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) apreciaza ca una din premisele indispensabile pentru realizarea unui mediu de afaceri normal in Romania o reprezinta o constanta stabilitate politica la nivel national si local. "Aceasta stabilitate e absolut necesara pentru initierea si implementarea de programe in vederea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor in Romania, similare cu cele din Uniunea Europeana", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR. El a mai afirmat ca stabilitatea politica este necesara, intrucat "o mare parte dintre partenerii de afaceri ai intreprinderilor mici si mijlocii se afla in sectorul de stat si public, a caror functionalitate normala e conditionata de stabilitatea politica si de functionarea normala a administratiei centrale si locale".
×
Subiecte în articol: politic afaceri