x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anunțul momentului din Parlament. Cinci parlamentari devin independenți și vor fi afiliați grupurilor PSD

Anunțul momentului din Parlament. Cinci parlamentari devin independenți și vor fi afiliați grupurilor PSD

15 Ian 2021   •   15:14
Anunțul momentului din Parlament. Cinci parlamentari devin independenți și vor fi afiliați grupurilor PSD
Sursa foto: Dan Marinescu

Cinci parlamentari, respectiv patru deputați și un senator au anunțat că vor activa ca parlamentari independenți, afiliați grupurilor parlamentare ale PSD.

Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu, Ana Loredana Predescu și Laurențiu Mihai anunță înființarea Grupării umaniste social-liberale din Parlament și vor susține proiectele umaniștilor din legislatura anterioară. Aceștia spun că în viitoarea sesiune parlamentară urmează să depună un pachet legislativ dedicat clasei de mijloc.

“Având în vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent în întreaga mea activitate politică și parlamentară, am decis, împreună cu acei colegi parlamentari care îmi împărtășesc afinitatea pentru social-liberalism, să formăm Gruparea parlamentară umanistă, social-liberală.

Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esență social-liberală, fiind complementară cu social-democrația.

Umanismul pragmatic acționează prioritar în două direcții fundamentale:

- Dezvoltarea semnificativă a clasei de mijloc, către o pondere de 70-80% din întreaga societate, la nivelul atins de state precum Germania, Franța sau Elveția – prin aplicarea concretă, la nivel legislativ, a principiului umanist fundamental “FII PROPRIUL TĂU STĂPÂN!”;

- Combaterea eficientă a tuturor formelor de abuz cu care se confruntă cetățenii României – acționând sistematic pentru îndeplinirea obiectivului “STOP ABUZURILOR!”, asumat public în toate demersurile umaniste.

Noi, umaniștii,  considerăm că OMUL, cu atributele sale esențiale - DEMNITATEA, ONOAREA, CURAJUL – reprezintă valoarea centrală esențială într-o societate echilibrată și prosperă”, anunță Grațiela Gavrilescu într-un comunicat de presă.

 

 

×
Subiecte în articol: Grațiela Gavrilescu