x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Costache, despre sistemul de transfuzii: Se află într-o situație dificilă

Victor Costache, despre sistemul de transfuzii: Se află într-o situație dificilă

15 Ian 2020   •   11:45
Victor Costache, despre sistemul de transfuzii: Se află într-o situație dificilă

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri că sectorul spitalicesc necesită o modernizare rapidă pentru creşterea calităţii actului medical şi siguranţa pacientului, iar unul dintre elementele cheie este modernizarea sistemului de transfuzii, care se află "într-o situaţie dificilă".

"După cum ştiţi cu toţii sectorul spitalicesc necesită o modernizare rapidă pentru a creşte calitatea actului medical şi siguranţa pacientului, iar unul dintre elementele cheie ale acestui deziderat este modernizarea sistemului de transfuzii care se află într-o situaţie dificilă", a afirmat Costache, în cadrul dezbaterii "Reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină: realităţi naţionale şi standarde europene", desfăşurată la Parlament.

La rândul său, consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun a susţinut că reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină reprezintă o "necesitatea stringentă".

"Reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină este o necesitate stringentă. Avem nevoie de eficientizarea acestui sistem în primul rând, de un număr adecvat de centre de transfuzie sanguină, de centre mobile de recoltare, de asigurarea unui stoc de sânge, de creşterea acoperirii nevoilor transfuzionale şi, nu în ultimul rând, de legislaţie şi finanţarea adecvată", a spus ea.

Potrivit acesteia, informarea şi educarea populaţiei cu privire la importanţa donării de sânge sunt deosebit de importante, iar campaniile de conştientizare sunt de un real folos.

"Informarea şi educarea populaţiei cu privire la importanţa donării de sânge sunt deosebit de importante şi în acest sens campaniile de informare şi conştientizare sunt de un real folos, aducând la nivelul publicului larg potenţial donator informaţiile pe care orice donator trebuie să le cunoască. În plus - de la condiţii de eligibilitate la beneficiile pentru propria sănătate şi până la gestul în sine, care este unul umanitar, făcut din consideraţie faţă de cei care au atât de multă nevoie de sânge şi cărora le putem salva viaţa", a arătat Diana Păun.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Victor Costache sistemul de transfuzii