x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veşti bune de la spitalul din Belgia unde a fost transferat Cătălin Denciu

Veşti bune de la spitalul din Belgia unde a fost transferat Cătălin Denciu

22 Noi 2020   •   15:50
Veşti bune de la spitalul din Belgia unde a fost transferat Cătălin Denciu

Starea de sănătate a lui Cătălin Denciu este bună. Nelu Tătaru spune că medicul erou ar putea fi detubat săptămâna viitoare. Cătălin Denciu va fi vizitat de soţie, a afirmat Ministrul Sănătăţii, scrie Mediafax

Au apărut veşti noi despre starea lui Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în urma tragediei de la Spitalul din Piatra Neamţ. Ministrul Sănătăţii spune că acesta ar putea fi detubat săptămâna viitoare.

În seara de 14 noiembrie, zece bolnavi de COVID-19 şi-au găsit sfârşitul, după ce secţia de terapie intensivă în care se aflau internaţi a luat foc. Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care flăcările au mistuit salonul şi a încercat să îi salveze pe pacienţi. Acesta a suferit arsuri grave pe 75% din corp şi a fost transferat după 12 ore, la spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia.

La opt zile de la internare, medicul urmează să fie detubat săptămâna viitoare.

„Starea este staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, se practică şi procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Mai mult, soţia lui îl va putea vizita. „Vorbim şi cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soţia lui va merge în Belgia, anunţată de medicii belgieni că soţul ei ar putea fi detubat”, adaugă ministrul.

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu