x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un al doilea vaccin anti-COVID a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Un al doilea vaccin anti-COVID a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

06 Ian 2021   •   15:00
Un al doilea vaccin anti-COVID a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID produs de compania americană Moderna.

Comisia Europeană, care a semnat un contract de pre-comandă pentru 160 de milioane de doze, urmează să se pronunțe în privința aprobării vacciului Moderna. Această etapă este considerată o formalitate.  

„Agenția Europeană a Medicamentului a dat o evaluare pozitivă pentru vaccinul Moderna. Vaccinul este atât sigur, cât și eficient. Următorul pas: vom acorda o autorizare în UE”, a informat Comisia Europeană, pe Twitter. Vaccinul urmează să fie administrat doar persoanelor peste 18 ani. 

Vaccinul produs de Moderna este al doilea vaccin autorizat de UE, după vaccinul produs de Pfizer și BioNTech.

Vaccinul Moderna a fost aprobat în Statele Unite ale Americii și Canada încă din decembrie. Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a fost vaccinată cu vaccinul Moderna, în timp ce președintele ales, Joe Biden, a fost vaccinat cu cel produs de Pfizer și BioNTech.

Vaccinul Moderna folosește același principiu ca cel produs de Pfizer și BioNTech, respectiv injectarea codului genetic al virusului pentru a provoca un răspuns imun, însă acesta poate fi depozitat la o temperatură de -20 de grade pe o perioadă de șase luni. Comparativ, vaccinul produs de Pfizer și BioNTech trebuie depozitat la o temperatură de -75 grade. 

×