x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal URIAȘ: Primăria Capitalei acuză Min. Sănătății de dublă măsură în cazul testării pentru anticorpi COVID-19

Scandal URIAȘ: Primăria Capitalei acuză Min. Sănătății de dublă măsură în cazul testării pentru anticorpi COVID-19

10 Iul 2020   •   16:17
Scandal URIAȘ: Primăria Capitalei acuză Min. Sănătății de dublă măsură în cazul testării pentru anticorpi COVID-19

Ministerul Sănătății interzice Primăriei Capitalei să testeze în mod gratuit bucureștenii, la Arena Națională, în schimb încurajează testarea lor de către o firmă privată, pe bani mulți, în aglomerație, în parcarea unui mall, acuză Primăria București.

 

Primăria Capitalei a transmis, vineri, un comunicat de presă, în care acuză că în parcarea unui mall se testează, în aglomerație, în sistem drive-in, pentru anticorpi COVID-19, pe bani, însă Ministerul Sănătății a interzis Primăriei să testeze, la Arena Națională, gratuit, bucureștenii.

„Primăria Capitalei își exprimă consternarea și protestează în cel mai ferm mod cu putință împotriva dublei măsuri evidente practicate de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică (DSP) în raport cu insituția noastră. Cerem explicații urgente celor două instituții, în privința motivelor reale care au stat în spatele blocării, încă din prima zi, a proiectului , demarat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, în data de 10 iunie 2020, la Arena Națională, în condițiile în care spațiile de testare și măsurile de protecție asigurate de noi erau în mod evident net superioare celor existente într-o parcare aglomerată de mall, aflată în aer liber”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit documentului citat, imaginile apărute în spațiul public, cu aglomerația de la mall-ul bucureștean, unde se fac teste în sistem drive-in, demonstrează „fără putință de tăgadă” că refuzul eliberării avizului de funcționare de către DSP - pentru spațiul amenajat de Primăria Capitalei la Arena Națională -, nu este motivat de lipsa unor dotări sau de nerespectarea unor reglementări, „ci de alte considerații, pe care noi le intuim a fi politice”.

„Ce altă motivație ar putea exista pentru faptul că inițiativele Primăriei Capitalei de testare a bucureștenilor, în mod gratuit, au fost în permanență blocate sau șicanate de autorități, în timp ce testarea cetățenilor pe bani – și nu puțini – în parcarea unui mall, este încurajată și avizată fără nicio problemă”, se mai arată în comunicat.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, cu sprijinul primăriilor de sector, a lansat în data de 10 iunie campania „Testare anticorpi”, care viza testarea gratuită a 10.500 de bucureșteni, selectați în baza unui protocol de eșantionare stabilit în mod științific.

Proiectul a fost, însă, stopat brusc de inspectorii DSP, la doar câteva ore de la lansare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea