x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei și-a exprimat intenția de a cumpăra ELCEN

Primăria Capitalei și-a exprimat intenția de a cumpăra ELCEN

14 Ian 2021   •   12:32
Primăria Capitalei și-a exprimat intenția de a cumpăra ELCEN
Sursa foto: Lucian Alecu

Primăria Capitalei și-a exprimat intenția de a cumpăra ELCEN, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută joi.

Nicușor Dan a precizat că pentru a cumpăra ELCEN este nevoie de acordul Consiliului General, cât și de acordul Guvernului prin Ministerul de Finanțe și Ministerul Energiei.

„Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN. E un desiderat care a apărut în spațiul public de foarte mult timp, inclusiv la administrațiile anterioare, avem instrumentele să-l realizăm. Există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei, este nevoie de acordul CGMB și de acordul Guvernului prin Ministerul Finanțelor și Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a declarat joi Nicușor Dan.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România și principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică a Municipiului București.  

Gabriela Firea a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că a încercat și ea fuziunea RADET cu ELCEN, însă „nu s-a acceptat din motive politice”.

„Am solicitat din prima zi de mandat, fuziunea fostului RADET cu Elcen, la toate guvernele (...).

Nu s-a acceptat din motive politice, practic bucureştenii au avut de suferit pentru că guvernul Orban a dorit să-i pedepsească pe bucureşteni, pentru că nu putea sa aibă o colaborare bună cu mine, din motive politice, şi nu pentru că eu nu aş fi vrut", a spus Firea.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei elcen