x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maruntaiele afacerii FNI

Maruntaiele afacerii FNI

31 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Redactia Jurnalului National a intrat in posesia unui document senzational. Este vorba de raportul de expertiza contabila, dispus de Parchetul de pe langa Inalta Curte, in dosarul penal 108/P/2003, in care sunt inculpati Sorin Ovidiu Vantu, Ioana Maria Vlas, Popa Nicolae si altii. Ancheta procurorilor isi propune sa stabileasca daca si in ce mod au fost inselati 260.000 de depunatori la FNI.

In vederea acestui scop, cea mai elocventa dovada este expertiza contabila, care demonstreaza circuitul banilor intre diversele societati implicate in aceasta complicata afacere judiciara. Expertiza mai stabileste cum au fost evidentiate tranzactii de sute de miliarde in contabilitatile partilor contractante; care este prejudiciul suferit de fiecare investitor; daca raportarile SC SOVINVEST SA referitoare la activele FNI si valoarea unitatilor de fond din perioada de referinta au corespuns realitatii; cum a fost executat contractul de fidejusiune-cautiune nr. 2.205 din 06.12.1999 dintre CEC, SC SOVINVEST SA si FNI, cine sunt cei care au beneficiat de rascumpararea unitatilor de fond "peste rand" si multe alte aspecte ce privesc "bucataria" celui mai mare crash fraudulos al ultimilor ani.

CONSULTARE ON-LINE. Pentru ca spatiul tipografic nu ne permite publicarea - fie macar si partiala - a acestui document ce numara 279 de pagini, redactia Jurnalului National il pune la dispozitia cititorilor sai pentru download (descarcare) accesand urmatorul link:

DOWNLOAD/DESCHIDE (format .doc - 2.5 MB)

(pentru download click dreapta pe link si selectati optiunea "Save Target As...")

Astfel, toti cei interesati au posibilitatea sa cunoasca in detaliu constatarile expertilor desemnati de Parchetul General privind derularea contractelor ce au dat nastere paienjenisului FNI. Asteptam opiniile si comentariile cititoriilor care vor dori sa si le exprime la adresa de mail jurnalul@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator