x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalul, preluat de New York Times

Jurnalul, preluat de New York Times

de Anca Aldea    |    08 Oct 2005   •   00:00
Jurnalul, preluat de New York Times

Articolul "Teroristi Al-Qaeda, expulzati din Romania", publicat de Jurnalul National in urma cu doua zile, a fost preluat si tradus de Reuters, Associated Press, France Press si a aparut in presa din America, Europa si Asia. New York Times si CBS au acordat spatii ample acestui subiect.

Articolul "Teroristi Al-Qaeda, expulzati din Romania", publicat de Jurnalul National in urma cu doua zile, a fost preluat si tradus in presa din America, Europa si Asia.

Dezvaluirile publicate de cotidianul Jurnalul National in urma cu doua zile, in articolul-bomba "Teroristi Al-Qaeda, expulzati din Romania", au facut inconjurul lumii.

ACTIUNE. Articolul descria o operatiune de amploare a Serviciului Roman de Informatii, in urma careia cinci barbati de origine araba au fost expulzati din Romania pentru ca desfasurau activitati teroriste si declarati persoane indezirabile pe teritoriul tarii noastre pentru o perioada de 15 ani. Materialul publicat de Jurnalul National ii citeaza pe purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, si pe cativa ofiteri de informatii care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Articolul arata ca, in momentul capturarii lor, cei cinci barbati "asteptau mesagerii mortii cu decizia de a declansa teroarea in Romania".

CLICK PE IMAGINE PENTRU A MARI
Click pentru a mari
PRELUARE. Textul din Jurnalul s-a regasit in The Guardian

Textul din Jurnalul National a fost tradus in intregime de marile agentii de presa Reuters, Associated Press (AP) si France Presse (AFP) si preluat in multe dintre cotidianele importante din Europa, America de Nord si Asia.

Informatiile potrivit carora cinci membri ai temutei retele Al-Qaeda, condusa de la fel de temutul Ossama ben Laden, au fost expulzati din Romania au aparut in cotidianul american The New York Times. Ziarul scrie ca Jurnalul National a aflat numele celor cinci teroristi, care au inceput sa opereze in Iasi si, apoi, in Bucuresti, si a caror misiune era de "a spala creierii musulmanilor, de a-i indoctrina in spiritul fundamentalismului islamic extremist". Televiziunea americana CBS preia un articol al agentiei AP, in care se arata ca Jurnalul National l-a identificat pe liderul gruparii din Romania - Musaab Ahmed Mohamed Mujali, cetatean de origine saudita.

ALIATUL AMERICII. Publicatia online MSNBC din America preia in intregime articolul publicat de autorul articolului din Jurnalul National, Razvan Belciuganu, si insista asupra faptului ca Romania este, de patru ani, de la atentatele teroriste din 11 septembrie din SUA, unul dintre cei mai puternici aliati ai Casei Albe in campania mondiala antitero.

AP si AFP sunt preluate, intre altele, de cotidianul britanic The Guardian, agentia bulgara de stiri Focus, de publicatia online Pravda din Federatia Rusa, de postul international de radio din China CRI etc.

×
Subiecte în articol: observator jurnalul national romania